Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την μάχη των Μέσων Ενημέρωσης – Η ΝΔ οφείλει να αντιδράσει




Η θλιβερή εικόνα της πιο άθλιας συνέντευξης πρωθυπουργού στην ΔΕΘ που παρακολούθησα στα 30 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, θα πρέπει να σημάνει “κόκκινο” συναγερμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως στην Νέα Δημοκρατία.

Αλλά εμείς είμαστε εκπαιδευμένοι και για τα δύσκολαμια ειδική περίπτωση…Και ο χαρακτηρισμός “άθλια συνέντευξη” δεν αφορά τον Τσίπρα


.


Α
λλά την ποιότητα και το περιεχόμενο των ερωτημάτων των παριστάμενων εκπροσώπων του Τύπου. Aφού όλοι γίναμε μάρτυρες σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο γλειψίματος που προσέφεραν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, σε ένα Καθεστώς και σε έναν Πρωθυπουργό που αντικειμενικά καταρρέει.
Στη ίδια αίθουσα όπου πέρσι η Ευαγγελία Τσικρίκα, στο αποκορύφωμα της σύγκρουσης για τα κανάλια έκανε κομματάκια, κυριολεκτικά… φέτες τον κάθιδρο Τσίπρα – που έπινε το ένα ποτήρι νερό , μετά το άλλο – φέτος είχαμε μόνο ερωτήσεις “χάδια” και ατέλειωτα… σάλια.
Τι αποδείχθηκε λοιπόν περίτρανα χθες;

Πως το Καθεστώς αργά αλλά σταθερά κερδίζει την μάχη του Ελέγχου των ΜΜΕ.

Αφού κατάφερε να βάλει λουκέτο σε ενοχλητικά κανάλια (Mega) να αποστρατεύσει εχθρικούς εκδότες (Ψυχάρης) αλλά και να δημιουργήσει νέο στάτους κβο ΣΥΡΙΖΟ- Διαπλοκής στα Μέσα Ενημέρωσης .
Πριμοδοτώντας – πιέζοντας – απαιτώντας από φίλα προσκείμενους στου Μαξίμου επιχειρηματίες (Σαββίδης, Μάρης κ.λ.π.) να ακουμπήσουν “ζεστό χρήμα” για να δημιουργήσουν ένα νέα Μηντιακό Κατεστημένο που θα λιβανίζει ολημερίς και ολονυχτίς τον Μεγάλο Τιμονιέρη.
Σήμερα στα κανάλια, και μέχρι να γίνει (εάν θα γίνει) νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ, πλην του ΣΚΑΙ, “παίζουν” φουλ Αλέξη Τσίπρα.
Στα Κυριακάτικα φύλλα, εκτός από το “Πρώτο Θέμα” οι εκδότες του οποίου έχουν στοχοποιηθεί με λύσσα από τα παρακρατικά συστήματα του ΣΥΡΙΖΑ, του “Ελεύθερου Τύπου” που δίνει μια τίμια μάχη και της νεότευκτης “Ελευθερίας του Τύπου”, το σύνολο των υπόλοιπων εφημερίδων γλύφει το καθεστώς. ΄
Η, στην πιο χυδαία εκδοχή του, προβοκάρει την αντιπολίτευση.
Αντίστοιχη είναι πάνω κάτω και η εικόνα στα καθημερινά φύλλα, εκεί όπου πλην των μαχητικών Κεντροαριστερών “ΝΕΩΝ” που επανέκαμψαν δυναμικά, το 80% των πρωτοσέλιδων που κρέμονται καθημερινά στα περίπτερα υμνούν τα επιτεύγματα του κυβερνητικού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Είναι βέβαιο πως εάν δεν αποφάσιζε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να ακουμπήσει το “παρανοϊκό” ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, για να αγοράσει τρεις τίτλους του πτωχευμένου ΔΟΛ, το Καθεστώς θα ήλεγχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τα πάντα.
Αφήσαμε για το τέλος το διαδίκτυο, εκεί όπου όμως που η κατάσταση δεν διαφέρει και πολύ από την συνολική εικόνα.
Με τα φιλοκυβερνητικά Μέσα, sites και blogs να κυριαρχούν αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ως αντιπολίτευση “επένδυσαν” στα Νέα ΜΜΕ αλλά και στα social media επικρατώντας κατά κράτος της Νέας Δημοκρατίας και της υπόλοιπης σημερινής αντιπολίτευσης.
Και βέβαια όλα τα τα ΜΜΕ του καθεστώτος, έντυπα ή ηλεκτρονικά “επιβραβεύονται” καθημερινά, με διαφήμιση και μαύρο χρήμα από το σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ή από όσους νταραβεριτζήδες θέλουν να το γλείψουν…
Εμείς εδώ ως Lykavitos.gr που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας, στις αρχές του 2013, ταχθήκαμε ανοιχτά και καθαρά, απέναντι στις λαϊκίστικες αρλούμπες του Τσίπρα και τους πολιτικούς τραμπουκισμούς του Καμμένου, δεν κάναμε κωλοτούμπα και πληρώνουμε ένα σκληρό αντίτιμο. Αυτό της επιχειρηματικής μας επιβίωσης με ελάχιστους πόρους, όντας αποκλεισμένοι από την κρατική διαφήμιση αλλά και από ιδιώτες διαφημιζόμενους που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το Καθεστώς.
Το θέμα του ελέγχουν των Μέσων Ενημέρωσης οφείλει να απασχολήσει άμεσα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης και ο έλεγχος τους, προφανώς και δεν αρκούν για να γίνει κάποιος πρωθυπουργός.
Αλλά χωρίς Μέσα Ενημέρωσης και πολύ περισσότερα με τα Μέσα Ενημέρωσης απέναντι σου πολύ δύσκολα θα γίνεις πρωθυπουργός.
Και αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Τσίπρας, ο οποίος έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα ηττηθεί από τον Κυριάκο όποτε και εάν γίνουν εκλογές.
Να μπλοκάρει την πολύ ισχυρή (σήμερα) πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να είναι Αυτοδύναμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αυριανός πρωθυπουργός.
Η Νέα Δημοκρατία εάν δεν αντιδράσει άμεσα , και επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να ισοπεδώσει ανεξέλεγκτα όσες φωνές απέμειναν απέναντι του στα Μέσα Ενημέρωσης, και εάν παράλληλα δεν καταστρώσει ένα πλάνο δημιουργίας πυλώνων Εκδοτικής και Δημοσιογραφικής Αντίστασης απέναντι σε ένα αδίστακτο καθεστώς, κινδυνεύει.
Η.Κ.ΤΖΑΦΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: