Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Νέες αποκαλύψεις για τις επαφές Τσίπρα – Παππά: «Έψαχναν παντού συμμάχους για Grexit»

Συνεχίζει τις αποκαλύψεις ο πρώην υπουργός της Βενεζουέλας για το σαφάρι ξένης αρωγής, στο οποίο είχε αποδυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση

αποκαλύπτει αποκλειστικά ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.
Οπως αποκαλύπτει πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2012-2013 είχε ξεκινήσει επαφές με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα, ενώ όταν συνειδητοποίησε ότι...
δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από αυτές τις χώρες, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η άφιξη κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις δύο μήνες μετά τις επαφές Τσίπρα στη Μόσχα. 
Το αεροσκάφος παρέμεινε στην Αθήνα μόλις για μια μέρα πριν αποχωρίσει. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη αυτή δεν ανακοινώθηκα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε ποιοι επέβαιναν στην πτήση ούτε και ο σκοπός της επίσκεψης.
Μεγάλης σημασίας είναι επίσης το γεγονός ότι στη συνάντηση της Μόσχας συμμετείχε και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και η πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών της Βενεζουέλας με την Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και των τροφίμων.
Ένα από τα θέματα τα οποία φέρεται να συζήτησε ο πρωθυπουργός αρχικά με τη Βενεζουέλα ήταν η πιθανότητα η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση Grexit, αναφέρει η εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: