Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πολεμικό το κλίμα κατά τη παράδοση-παραλαβή στον ΟΑΣΘ – Προσφεύγει στον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος [βίντεο]

Πρωτοφανή για μία συνήθως τυπική τελετή ήταν όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης – παραλαβής του νέου ΔΣ του ΟΑΣΘ. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη καταγγέλλοντας τρεις ενέργειες του τελευταίου.

«Η πρώτη είναι ο...
διορισμός προέδρου και ΔΣ με βάση την κομματική επετηρίδα. Επέλεξε στελέχη με κριτήρια όχι την γνώση αλλά τις συγγενικές σχέσεις και την αφοσίωση στο κόμμα. Η δεύτερη είναι ότι ενώ ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι το κράτος δεν οφείλει στον ΟΑΣΘ ποσά λόγω διαφοράς ΦΠΑ, χθες υπήρξαν δημοσιεύματα ότι το κράτος αναγνωρίζει την οφειλή και θα δώσει τις επόμενες ημέρες 11 εκατ.
Το κράτος δεν έδινε και δεν όφειλε με το παλιό ΔΣ, αλλά οφείλει και δίνει με το νέο. Η αυθαιρεσία, η ψευδολογία και η φαυλότητα σε όλο το μεγαλείο της. Η τρίτη είναι η σημερινή εκδήλωση. Ο υπουργός επικεντρώνεται στο τηλεοπτικό σόου και δεν φροντίζει για τη σωστή παράδοση και παραλαβή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης.Μάλιστα, ο κ. Στεφανίδης προειδοποίησε τον υπουργό και το νέο ΔΣ να μην διανοηθούν, όπως είπε, να συνεχίσουν την εκστρατεία συκοφάντησης και λασπολογίας.
«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πρακτικές λαθροχειρίας και κατασκευής ενόχων. Θα υπερασπιστούμε την αλήθεια και την τιμή μας με όλους τους νόμιμους τρόπους», τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει καταθέσει σχετική αίτηση εισαγγελικής παραγγελίας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι δεν θα αυξηθεί το κόμιστρο για τα αστικά λεωφορεία, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Οργανισμού, ενώ συμπλήρωσε: «Δώσαμε αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν μπορώ να καταλάβω -ούτε να δεχτώ- πώς είναι δυνατόν να είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ)».
Με αρκετές… μπηχτές συνεχίστηκε η παραλαβή των καθηκόντων του κ. Παππά, ο οποιός, απευθυνόμενος στον προκάτοχό του, Χρήστο Στεφανίδη, επισήμανε: «Θα περίμενα να βρω ένα πλάνο με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και ζητήματα που πρέπει να τρέξουν άμεσα».
Από την πλευρά του, ο κ. Στεφανίδης τον διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φάκελοι είναι στο γραφείο του και όλοι οι διευθυντές στη διάθεσή του και πρόσθεσε: «Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν εκλέγεται από τους μετόχους, αλλά ορίζεται από τον νόμο 4482 του 2017, που τον θεωρούμε αντισυνταγματικό και για τη μη εφαρμογή και ακύρωση του οποίου έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
«Εείναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα. Χθες που με πήρε ο γενικός γραμματέας δεν μου είπε οτι θα γίνει παράδοση-παραλαβή. Δεν κρύβουμε τίποτα, είναι στη διάθεσή σας, μπορείτε να τα ζητήσετε και να τα πάρετε», τόνισε.
Και συνέχισε: «Ο λόγος που δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι είναι γιατί δεν έδωσε τα χρήματα ο υπουργός. Με διέψευσε στη Βουλή, λέγοντας ότι τα έδωσε. Λέγονται τέτοια πράγματα;».
«Εμείς τώρα, πρέπει να δουλέψουμε, επειδή εσείς δεν είστε έτοιμοι να παραδώσετε», απάντησε ο κ. Παππάς προκαλώντας πάλι την έντονη δυσφορία του κ. Στεφανίδη.
Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και τη σύνταξή του «για να μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και τη σύγκριση όταν παραδώσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: