Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Χαμός στο Twitter: Γιατί ο Ερντογάν δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Aγκυρα;

Χαμός στο Twitter: Γιατί ο Ερντογάν δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Aγκυρα;Φωτιά πήραν τα social media για το γεγονός ότι ο Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την έναρξη του στρατιωτικού πραξικοπήματος, έσπευσε στην Κωνσταντινούπολη, το πολιτικό του φέουδο, αλλά 4 ημέρες μετά, δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Αγκυρα.

Η απουσία του αρχηγού του κράτους από την πρωτεύουσα, προκαλεί πολλά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης...

«Ο κύριος Πρόεδρος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη μετά το πραξικόπημα», έγραφε ένα μήνυμα στο Twitter. «Δεν μπορώ να το καταλάβω. Άραγε η πρωτεύουσα δεν είναι ασφαλής;», ειρωνεύθηκε το πρόσωπο που το έγραψε.
«Η πρωτεύουσα της Τουρκίας είναι η Άγκυρα», έγραφε ένα άλλο μήνυμα στο Twitter. «Γιατί ο πρόεδρος ανακοινώνει από την Κωνσταντινούπολη ότι όλα είναι υπό έλεγχο; Γιατί εστάλησαν όλοι αυτοί οι στρατιώτες στην Κωνσταντινούπολη;», ερωτά μετά την ανακοίνωση πως 1.800 επιπλέον μέλη των δυνάμεων της τάξης απεστάλησαν στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας για να ενισχύσουν εκεί την ασφάλεια σε στρατηγικά σημεία.

«Ο πρόεδρος παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης βρίσκονται στην Άγκυρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ο αρχηγός του κράτους περνάει τα περισσότερα σαββατοκύριακά του στην Κωνσταντινούπολη και δεν θεώρησε απαραίτητο να επιστρέψει στην Άγκυρα, εφόσον ο πρωθυπουργός βρισκόταν ήδη εκεί. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά ζητούμε από τον λαό να παραμείνει σε επιφυλακή μέχρι να βρεθούν όλοι οι συνεργοί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο Ερντογάν πρόκειται να συμμετάσχει την Τετάρτη, στην Άγκυρα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, μετά την οποία θα ανακοινωθεί «μια σημαντική απόφαση».

Πηγή φωτογραφίας:wikimedia

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: