Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΑΛΑΣ – Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεφεύγει πάλι η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά τις δυο δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς καθώς σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να πέσουν νεκροί και τουλάχιστον άλλοι πέντε να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού της αστυνομίας στο Ντάλας, οι δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από κάποιο υψηλό σημείο...
Συνολικά 11 αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά τους. Τέσσερις είναι οι νεκροί, δύο βρίσκονται στο χειρουργείο και τρεις εκτιμάται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά την ίδια ανακοίνωση κανείς από τους δύο ελεύθερους σκοπευτές δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάλας
dilosi-amerikanoou-astinomikoi 
H φωτογραφία του ενός εκ των υπόπτων
ipoptos-ipa-police
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αστυνομικοί έχουν εγκλωβίσει τον δράστη σε ένα κτήριο ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα σημεία της πόλης.
Την ίδια ώρα το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ενός εκ των υπόπτων δραστών του μακελειού ζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες.
Πρόκειται για έναν αφροαμερικανό που φορά ένα κοντομάνικο μπλουζάκι παραλλαγής και φαίνεται να μεταφέρει κατι που μοιάζει με καραμπίνα καθώς στην πολιτεία του Τέξας η οπλοκατοχή είναι νόμιμη.

«Όλοι άρχισαν να τρέχουν»
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι πυροβολισμοί έπεσαν στις 8:45 το βράδυ (τοπική ώρα) ενώ ήταν σε εξέλιξη μια από τις δεκάδες πορείες σε όλη τη χώρα για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βίας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.
«Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Χαθήκαμε με τους φίλους μας καθώς προσπαθήσαμε να κρυφτούμε» δήλωσε ένας 21χρονος αυτόπτης μάρτυρας.
Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για αρκετούς περιορισμούς με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πυροβόλησαν με καραμπίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: