Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δόξα τω Θεώ! Και ο Κουβέλης μαζί μας...

Η συναίνεση, δεν είναι σίγουρα μια έννοια την οποία αντιλαμβάνεται (και πολύ περισσότερο,τιμά, επιδιώκει και εφαρμόζει στην πολιτική πρακτική του...) ο Αλέξης Τσίπρας. Το απέδειξε ως ηγέτης της αντιπολίτευσης και το επιβεβαίωσε και ως πρωθυπουργός...

Όποτε την αποζήτησε από τα αντίπαλα κόμματα, το έκανε προσχηματικά, επικοινωνιακά και μόνο ως... τέχνασμα για να διευκολυνθεί στα δικά του σχέδια. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το πώς την επιστράτευσε το περασμένο καλοκαίρι για να εξασφαλίσει την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου από τα κόμματα της “ευρωπαϊκής” αντιπολίτευσης: τα διαβεβαίωνε από του βήματος της Βουλής ότι δεν σκόπευε να προκηρύξει εκλογές αλλά θα προχωρούσε στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, και...10 μέρες μετά την δραματική εκείνη συνεδρίαση, ανακοίνωσε το στήσιμο καλπών!

Σε... “συναίνεση” καλεί πάλι τα κόμματα, με διατυμπανιζόμενες συναντήσεις των αρχηγών τους μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι με κάποια ψίχουλα που θα τους ρίξει για να τα δελεάσει, θα καταφέρει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών από την Βουλή τον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει, ώστε να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές. Τις οποίες και, προφανώς, σκοπεύει να προκηρύξει το συντομότερο δυνατόν, πριν φθάσει η οργή και η απόγνωση του κόσμου από τα επερχόμενα πρόσθετα μέτρα, σε σημείο έκρηξης. Κι' ας διακηρύσσει με κάθε ευκαιρία ότι “η κυβέρνηση, θα εξαντλήσει την τετραετία...”.

Είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Τσίπρας άρχισε να καλεί στο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς πριν κάνει γνωστές τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στον εκλογικό νόμο. Το λογικό θα ήταν να τις δημοσιοποιήσει πρώτα, και στην συνέχεια να τις “κουβεντιάσει” σ' αναζήτηση “συναίνεσης”! Εδώ άλλα διοχετεύουν την μια μέρα και διάφορες ομιχλώδεις παραλλαγές τους την άλλη! Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, την περασμένη εβδομάδα υποστήριζε ότι θα πρέπει να παραμείνει το όριο του 3% για την είσοδο κόμματος στην Βουλή, και χθες μας είπε πως μπορεί και να μειωθεί αισθητά (μεθαύριο, δεν αποκλείεται να επιχειρηματολογήσει και υπέρ της πλήρους κατάργησής του!), γιατί με την κρίση έχει καταργηθεί ο δικομματισμός, και ο πλουραλισμός κομμάτων έχει παγιωθεί...

“Δημοκρατικό” και “λαϊκό” περίβλημα επιχειρεί να προσδώσει στον υπό επεξεργασία νέο εκλογικό νόμο ο κ. Τσίπρας- για να εξυπηρετηθούν οι κομματικές επιδιώξεις του. Τα ίδια κάνει και με την συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Κατρούγκαλος, εκ των πρωταγωνιστών των διεργασιών για τις συνταγματικές αλλαγές, ο κ. “εγώ παραμένω κομμουνιστής!”, τις προάλλες “απεκάλυψε” ότι μεθοδεύουν την μετάβαση στην...Δ' Ελληνική Δημοκρατία,«με νέους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ενίσχυσης των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και θωράκιση του πολιτεύματος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση»! Και τρέχα γύρευε εσύ τι ακριβώς υπονοεί και... περιλαμβάνει αυτή η σχεδιαζόμενη “θωράκιση” έναντι της “νεοφιλελεύθερης αντεπανάστασης”!Κάπως, πάντως, ψιλοθυμίζει το... επαναστατικό προεκλογικό σύνθημα του κ. Τσίπρα, “ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν...”!

Συσπείρωση των “λαϊκών-δημοκρατικών” δυνάμεων, τόσο στην κοινωνία όσο και στο πολιτικό σκηνικό,εντός και εκτός Βουλής, θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει να περάσει με τους ευνοϊκότερους γι' αυτόν όρους (ώστε να διασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία, ή εν πάση περιπτώσει την συμμετοχή και “επίδρασή” του στην όποια επόμενη κυβέρνηση) τις αλλαγές σε εκλογικό νόμο και Σύνταγμα που μεθοδεύει, όχι τόσο για να εκσυγχρονίσει και κάνει λειτουργικότερο το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για να ξαναχαράξει τις διαχωριστικές γραμμές του “εμείς και οι άλλοι!”

Δεν είναι βέβαιο αν και τι ακριβώς θα πετύχει μ' αυτούς τους τακτικισμούς του ο κ. Τσίπρας -αν και δεν θα πρέπει να υποτιμά κανείς αυτήν του την μαεστρία στην πολιτική ίντριγκα. Εντυπώσεις, πάντως, δημιουργεί. Συσπειρώνει “δημοκρατικούς” που ονειρεύονται τον... τρίτο γύρο του Εμφυλίου και χρήσιμους εξουσιολάγνους που χρησιμοποιεί για την ευόδωση των σχεδίων του.

Λίγο είναι, επί του παρόντος, ότι ο κ. Φώτης Κουβέλης, ο άνθρωπος που διασπάσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τον (και τον κ. Τσίπρα προσωπικά!) για καθεστωτισμό και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, μας αποκάλυψε χθες μόλις ότι “υποστηρίζει την κυβέρνηση , η οποία και πρέπει να επιτύχει. Και προς την κατεύθυνση αυτή, όποιες δυνάμεις έχει τις προσφέρει για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου την οποία θεωρεί και... προοδευτική”;

Μάζευε, κι' ας είν' και ρώγες! Δόξα τω Θεώ, και ο Φώτης Κουβέλης μαζί μας...

ΘΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: