Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η επικοινωνιακή «χαλάστρα» της Συγγρού στον Αλέξη Τσίπρα – Όλο το παρασκήνιο!

Έξαλλοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου για την… χαλάστρα που έκανε η Συγγρού στα επικοινωνιακά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις συναντήσεις που προγραμματίζει με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Νωρίς το μεσημέρι, κύκλοι της Συγγρού πρόλαβαν και διέρρευσαν πρώτοι τη...
συνάντηση που προγραμματίστηκε να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρωθυπουργό την ερχόμενη Πέμπτη. Όπως έγινε γνωστό το ραντεβού κανονίστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο δείπνο προς τιμήν  του ΓΓ του ΟΗΕ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μάλιστα από τη Συγγρού έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό να συζητήσει κυρίως τις αλλαγές στο Σύνταγμα και όχι στον εκλογικό νόμο.
Όλες αυτές οι διαρροές που αποκάλυψαν τον κυβερνητικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, έκαναν έξαλλους τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και απάντησαν με non paper:
«Ο Πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές – ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα. Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους «κύκλων» της ΝΔ.
Οι «κύκλοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι («Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές»..). Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».
Ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ” ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ως εξής:
- Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
- Την Πέμπτη, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
- Την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: