Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η Ομάδα του Facebook «Πρόταση μομφής στην Πρόεδρο της Βουλής» ξεπέρασε τα 25.000 μέλη

Η Ομάδα του Facebook «Πρόταση μομφής στην Πρόεδρο της Βουλής» ξεπέρασε τα 25.000 μέληΈνα διαδικτυακό κίνημα πολιτών μπορεί να εκφράσει τους δημοκρατικούς πολίτες που ασφυκτιούν και δεν εκπροσωπούνται από την ακινησία και την απουσία πρωτοβουλιών από τις... σημερινές ηγεσίες, όταν διατυπώνει ένα σαφές, κατανοητό και υπερώριμο αίτημα.

Αυτό υποστηρίζει η ομάδα του facebook «Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.» που ξεπέρασε πλέον τα 25.000 μέλη.
«Το προπερασμένο Σάββατο όταν, 13, μόλις, μέρες μετά το ξεκίνημα η Ομάδα του fb “Πρόταση μομφής στην Π.τ.Β.» ξεπέρασε τα 15.000 μέλη, θέσαμε το νέο και φιλόδοξο στόχο, των 20.000 μελών.
Δηλώσαμε, ταυτόχρονα, πως μόλις τον πετύχουμε θα απευθύνουμε ανοιχτή επιστολή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, την οποία θα κοινοποιήσουμε σε κάθε βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Μ’αυτήν θα ζητούσαμε να αναλάβουν την  πρωτοβουλία αποπομπής της Ζωής Κ. από την Προεδρία της Βουλής, θεσμό τον οποίο εξευτελίζει καθημερινά.
Πετύχαμε το στόχο πολύ πιο γρήγορα απ' όσο περίμενε και ο πιο αισιόδοξος από εμάς. Μέσα σε τέσσερις, μόλις, μέρες φτάσαμε 20.000. Σήμερα, δε, μια βδομάδα, μετά είμαστε πάνω από 23.000 μέλη στην Ομάδα. Ταυτόχρονα, όμως, η …αξιαγάπητη Πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να κλείσει η Βουλή, η οποία θ’ ανοίξει ξανά για να ψηφισθεί η συμφωνία, όταν και αν επιτευχθεί.
Τα προηγούμενα μας ανάγκασαν να αλλάξουμε στόχους και να προγραμματίσουμε με διαφορετικό τρόπο τις κινήσεις μας.
Θα παραδώσουμε την επιστολή μας μια μέρα πριν ανοίξει η Βουλή, όποτε κι αν αυτό γίνει. Με το επιπλέον επιχείρημα πως θα είναι τραγικό να είναι Πρόεδρος η Ζωή Κ. σ’ αυτή τη διαδικασία και να προσφύγει πάλι στις γνωστές της κωλυσιεργίες και τρικλοποδιές. Οι βουλευτές πρέπει να πάρουν νωρίτερα την πρωτοβουλία της κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον της.
Και θα παραδώσουμε την επιστολή με πάνω από 30.000 μέλη που θάχει ως τότε η Ομάδα μας.
Αυτός είναι ο νέος μας στόχος.
Και θα τον πετύχουμε.
Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων του συνταγματικού τόξου να πράξουν, έστω και καθυστερημένα, το καθήκον τους.
Ραντεβού κάθε βράδυ στις 9 μ.μ.
Κάθε βράδυ στις 9 μ.μ. ο ουρανός του Facebook …αλλάζει χρώμα. Τα 23.000 και πάνω μέλη της ομάδας κοινοποιούν τυατόχρονα στους «τοίχους» τους το profile της ομάδας.
Πολιτικοί μετέχουν και στηρίζουν
Ενδεικτικό για τον υπερκομματικό και διακομματικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αλλά και για το πολιτικό ενδιαφέρον που προκαλεί είναι πως στην Ομάδα μας μετέχουν: ο Θ. Φορτσάκης βουλευτής της Ν.Δ., οι Σπ. Δανέλλης, Χρ. Ταχιάου, Ι. Φωτήλας και Γρ. Ψαριανός βουλευτές του Ποταμιοιύ, οι Β. Κεγκέργλου και Οδ. Κωνσταντινόπουλος βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η Εύα Καϊλή ευρωβουλευτής. Επίσης, σε δήλωση υποστήριξης της πρωτοβουλίας μας στο πλαίσιο ανάρτησής του για την ανάγκη αποπομπής της Ζωής Κ. προχώρησε τις προάλλες ο Ευ. Βενιζέλος.
Μικρό ιστορικό
Σημειώνουμε, τέλος, πως δεν πρόκειται για μια απλή σελίδα στο fb, όπου ο διαδικτυακός …περαστικός κάνει ένα απλό like και πάει παρακάτω αλλά για ομάδα και, μάλιστα, κλειστή όπου «εγγράφονται» μέλη. Για όσους/ες γνωρίζουν από social media ο αριθμός είναι πρωτοφανής.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το μεσημέρι από 3-4 φίλους με προσκλήσεις καταρχάς τους φίλους τους να συμμετάσχουν στην ομάδα. Το βράδυ η ομάδα έφτασε τα 1.000 μέλη και την επομένη τα 2.000. Η «εκτόξευση της ομάδας, όμως, ήρθε την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Έως το απόγευμα η ομάδα έφτασε τα 3.500 μέλη. Οι «διαχειριστές» του πολλαπλασιάστηκαν ώστε να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της ομάδας. Μετά ακολούθησε η δραματική ολονύχτια συνεδρίαση της Βουλής, όπου η ΠτΒ έπαιξε για άλλη μια φορά τον διαλυτικό, αντιθεσμικό, αντιδημοκρατικό ρόλο της. Εκεί, πλέον, το γκρουπ απογειώθηκε! Υπήρχαν, πλέον, αυθόρμητα αιτήματα που κατέφθαναν με ρυθμό πολυβόλου. Με μια πρόχειρη στατιστική, για κάποιο διάστημα το γκρουπ δεχόταν ένα αίτημα ανά τρία δευτερόλεπτα!! Έως το πρωί η ομάδα είχε ξεπεράσει τις 6.000 άτομα. Το γκρουπ είχε πλέον μετατραπεί σε ένα αυθόρμητο ηλεκτρονικό κίνημα βάσης δημοκρατικών πολιτών, που είχαν έναν κοινό στοχο: να πιέσουν τα κόμματα της Βουλής να καταθέσουν αμέσως πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ.
Από κει και πέρα όσοι/ες έρχονταν έφερναν κι άλλους/ες ενώ ήρθε και η δημοσιότητα σε νέα –κυρίως- αλλά και παραδοσιακά Μ.Μ.Ε. Και το περασμένο Σάββατο, 13 μέρες μετά το ξεκίνημα, έγινε και το ξεπέρασμα των 15.000 μελών. Τέσσερις μέρες μετά ξεπεράστηκαν και τα 20.000 μέλη!! Μια βδομάδα μετά τα 23.000!! Και προχωράμε….
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: