Ανηλεής βομβαρδισμός από τους Μέρκελ-Σόιμπλε στην συμφωνία που ετοιμάζεται να ψηφίσει η ελληνική βουλή.
Η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ της BILD είναι οργισμένη επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ακύρωσε τις επαναπροσλήψεις που είχε υποσχεθεί και υλοποίησε ο Κατρούγκαλος, όπως αυτές των δημοτικών αστυνομικών και το άνοιγμα της ΕΡΤ. Οι Γερμανοί δεν έχουν ουδεμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα και ουδεμία διάθεση να δώσουν 80 δις ευρώ.
Οι Γερμανοί μάλιστα θεωρούν κρίσιμη την στάση...
της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην αυριανή ψηφοφορία ενώ δεν κρύβουν την έκπληξή τους από την πρεμούρα του Τσίπρα να υπογράψει τα πάντα. Ακόμη και μέτρα που δεν μπορούσε να δεχθεί με τίποτε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η Μέρκελ μάλιστα ζήτησε και την γνώμη του Σαμαρά για την προθυμία Τσίπρα να υπογράψει τα πάντα και ο πρώην πρωθυπουργός της απάντησε:
-Mα και να τα υπογράψει δεν έχει ουδεμία πρόθεση να τα εφαρμόσει!...

Η Μέρκελ ζήτησε να μάθει από τον Σαμαρά ποια θα είναι η στάση της ΝΔ στην αυριανή ψηφοφορία και ο Σαμαράς της έδωσε στεγνά τους Καραμανλή-Παυλόπουλο!

Αυτοί επηρεάζουν τον Μειμαράκη να πει ΝΑΙ στην συμφωνία....

Η Μέρκελ έγινε έξαλλη μια και η δική της άποψη είναι πως πρέπει το Μνημόνιο να περάσει με τις θετικές ψήφους των Κ.Ο. των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίχως διαρροές.
-Δεν μπορώ να δώσω 80 δις ευρώ σε μια κυβέρνηση που την καταψηφίζουν οι βουλευτές της...
εξήγησε στον Σαμαρά ο οποίος κάνει διακοπές στο Costa Navarino (κεντρική photo) και είναι έξαλλος με τους Καραμανλή-Παυλόπουλο.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας πιστεύει ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της για το τρίτο πακέτο στήριξης είναι ανεπαρκής, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Bild επικαλούμενη πηγές στην ΕΕ.
Συνεχίζουν να υφίστανται πολλά ανοικτά ζητήματα, υποστηρίζει η Bild, συμπεριλαμβανομένων του ρόλου που θα διαδραματίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, της βιωσιμότητας του χρέους και των σχεδίων για τις ιδιωτικοποιήσεις.
«Ορισμένα πολύ σημαντικά μέτρα εξακολουθούν ακόμη να μην εφαρμόζονται και δεν συγκεκριμενοποιούνται», αναφέρει η Bild στον ιστότοπό της, επικαλούμενη ανάλυση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ασκεί κριτική στο μνημόνιο κατανόησης (MoU) που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της καθώς δεν παρουσιάζει "πλήρη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση των πολιτικών".
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ενα δισέλιδο έγγραφο με τίτλο "προκαταρκτικός έλεγχος του MoU" που απεστάλη σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες σήμερα, το υπουργείο χαρακτηρίζει τα ελληνικά σχέδια μεταρρυθμίσεων για τη βιωσιμότητα του χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις ως "ακόμη μη συμβατά".