Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Οι σφίγγες αποκτούν ξανά τα χαμένα τους φτερά (pics)

- Προβλήματα από την κακοκαιρία στις ανασκαφικές εργασίες 
- Την Τρίτη οι νέες ανακοινώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού

Την ώρα που η κακοκαιρία, εκτός από τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις ανασκαφικές εργασίες στην Αμφίπολη, οι αρχαιολόγοι δεν σταματούν να εκπλήσσονται από το μέγεθος του μεγαλείου που απλώνεται μπροστά τους...

si
Δύο ακόμα θραύσματα από τα σπασμένα φτερά των δύο Σφιγγών βρέθηκαν μέσα στα χώματα της εισόδου του τρίτου και πιθανότατα ταφικού θαλάμου, στο λόφο Καστά. 
Σύμφωνα με το «Έθνος» με τα δύο αυτά τμήματα, όπως σημείωναν οι αρχαιολόγοι, σχεδόν συμπληρώνεται το παζλ των φτερών των Σφιγγών, σπασμένα κομμάτια των οποίων έχουν βρεθεί σε προηγούμενες φάσεις της ανασκαφής. 
Να σημειωθεί ότι κατά την ανασκαφή στον πρώτο τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις σφίγγες είχαν βρεθεί και κυρίως τμήματα των Σφιγγών που ήταν ένθετα στους κορμούς και ότι πλέον με όλα τα τμήματα και τα θραύσματα είναι δυνατή η πλήρης αποκατάστασή τους.
Η κακοκαιρία «εχθρός» της ανασκαφικής ομάδας
Εν τω μεταξύ, η ανασκαφική ομάδα συνεχίζει το έργο της με βάση τις συνθήκες που δημιουργούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Όπως διευκρινιζόταν, η ανασκαφή δεν είχε σταματήσει, αλλά παρουσιάζονται προβλήματα στο έργο της αποχωμάτωσης, όταν βρέχει, αφού το χώμα μόλις βγαίνει από το ταφικό μνημείο, γίνεται αμέσως λάσπη.
karyaties

Την Τρίτη οι νέες ανακοινώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού
Την Τρίτη (28/10/2014) το υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας περισσότερα στοιχεία σχετικά με το μυστικό της Αμφίπολης. Ποια θα είναι άραγε αυτά;


Δεν υπάρχουν σχόλια: