Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δραμινό ένα από τα καλύτερα Ελαιόλαδα στον κόσμο.

unnamed (3)
Ένα Δραμινό ελαιόλαδο ξεχώρισε και πάλι στον παγκόσμιο διαγωνισμό Flos Olei  που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία. 
Το Flos Olei είναι ένας οδηγός που  αναδεικνύει τους καλύτερους παραγωγούς  έξτρα παρθένου ελαιολάδου ανά τον κόσμο.  
Πρόκειται για το Eliris του κτήματος Ευθυμιάδη. Ένα από τα επτά μόνο ελληνικά ελαιόλαδα που επιλέχθηκαν από τα 1000 ελαιόλαδα του διαγωνισμού.
Το κτήμα βρίσκεται στους πρόποδες του Μενοικίου στην περιοχή  της Χαριτωμένης και η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων γίνεται βεβαίως χωρίς χημικά. Το λάδιEliris έχει βραβευτεί και πέρυσι, καταδεικνύοντας την σταθερή ποιότητα που επιτυγχάνουν...
οι ιδιοκτήτες του κτήματος.
Ήδη βρίσκεται και κοσμεί με την υπέροχη συσκευασία του τα ράφια μεγάλων unnamed (2)πολυκαταστημάτων του εξωτερικού,  όπως τα Selfridges στο Λονδίνο και σε αντίστοιχο κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, στην Σιγκαπούρη,  στο Σύδνεϋ και στο Παρίσι.   Επίσης το Ελιρις χρησιμοποιείται από απαιτητικούς σεφ ως φινίρισμα στα εστιατόρια τους.
H επιχείρηση ανήκει στην Ίριδα Ευθυμιάδου και στον σύντροφό της Σαμ Λόρντ από το Λονδίνο. Οι δύο νέοι άφησαν επιτυχημένες καριέρες στο Λονδίνο και ξεκίνησαν να αναστήσουν το κτήμα του πατέρα της Ίριδας , αλλάζοντας πλήρως την ζωή τους. Τους γοήτευσε η φύση, η επαφή μαζί της, και η δημιουργία ενός μοναδικού  (από τα αρχαία χρόνια) ελληνικού προϊόντος. Μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ποιότητα και οι προσπάθειές τους φαίνεται να ανταμείβονται σιγά-σιγά , καθώς αφ’ ενός δεν είχαν καμία απολύτως βοήθεια, αφ ετέρου το ξεκίνημά τους συνέπεσε με την κρίση. Ωστόσο οι συνεχείς και άοκνες προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα και θα κάνουν την Δράμα γνωστή για ένα ακόμη ποιοτικό προϊόν το ελαιόλαδο Eliris.  
Αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στην διεύθυνση  http://www.elirisgreece.com/ για μία πληρέστερη εικόνα και πληροφόρηση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: