Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πώς εντόπισαν και συνέλαβαν τον Μαζιώτη - Οι εμμονές του τρομοκράτη και η επιμονή της 25χρονης Κατερίνας της Αντιτρομοκρατικής

Πώς εντόπισαν και συνέλαβαν τον Μαζιώτη -Οι εμμονές του τρομοκράτη και η επιμονή της 25χρονης Κατερίνας της Αντιτρομοκρατικής

* Οι εμμονές του τρομοκράτη που τον πρόδωσαν

* Ο συμβολή της 25χρονης της Αντιτρομοκρατικής στον εντοπισμό του

* Η συστηματική μελέτη που είχε κάνει η Κατερίνα

* Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου

* Τι ψάχνουν τώρα οι Αρχές

Την ώρα που ολοκληρώθηκε, αργά το απόγευμα της Κυριακής, η εξονυχιστική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στα...
σύνορα Πεύκης Αμαρουσίου όπου έμεναν τα τελευταία δύο χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα και οι έρευνες στρέφονται στον εντοπισμό της τελευταίας, της γιάφκας, αλλά και του αυτοκινήτου του τρομοκράτη, έρχονται στο φως νέες λεπτομέρειες για τη συστηματική δουλειά που προηγήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και ακολούθως τη σύλληψη του Μαζιώτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News κάποιες... εμμονές του τρομοκράτη αλλά και η επιμονή της 25χρονης Κατερίνας, της αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής που τον εντόπισε την Τετάρτη και έδωσε το σήμα για να γίνει η κινητοποίηση για τη σύλληψή του, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρομοκράτη.

Οι εμμονές του τρομοκράτη
Ο Νίκος Μαζιώτης, παρότι ήταν προσεκτικός είχε κάποιες εμμονές, οι οποίες φαίνεται και ότι τον πρόδωσαν. 
Συνήθιζε να φορά τα ίδια ρούχα, να συχνάζει σε συγκεκριμένες περιοχές και να χρησιμοποιεί τον Ηλεκτρικό. 
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας ο Νίκος Μαζιώτης το τελευταίο διάστημα είχε μετακινηθεί με το τρένο προς το κέντρο τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές. 
Ολα αυτά τα στοιχεία εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και αξιοποιήθηκαν καταλλήλως φθάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα της περασμένης Τετάρτης.

Η επιμονή της 25χρονης της Αντιτρομοκρατικής 

Η 25χρονη Κατερίνα, για το σημαντικό ρόλο της οποίας στη σύλληψη του τρομοκράτη αναφέρθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, όπως έγινε γνωστό σχεδόν από την αρχή διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό και σημαντικό ρόλο τόσο στον εντοπισμό όσο και στη σύλληψη του Μαζιώτη.
Η νεαρή της Αντιτρομοκρατικής είναι η αστυνομικός που εντόπισε τον τρομοκράτη στον Ηλεκτρικό, τον ακολούθησε ως το Μοναστηράκι και έχοντας τη βεβαιότητα ότι όντως ο άνδρας με τη βερμούδα και το... περίεργο μαλλί που μπήκε στο μαγαζί με τα είδη κάμπινγκ είναι ο Μαζιώτης ενημέρωσε το κέντρο και στήθηκε η επιχείρηση σύλληψής του.
Ωστόσο, για να φθάσει στο σημείο να μπορέσει να τον αναγνωρίσει, παρά την αλλαγμένη του εμφάνιση, είχε προηγηθεί πολύ δουλειά και «μελέτη» από την ίδια. Σύμφωνα με τη Real News η 25χρονη εκπαιδεύτηκε πέντε χρόνια ώστε να εντοπίζει ύποπτους σε πολυσύχναστες περιοχές και να τους παρακολουθεί. Από τότε που εντάχθηκε στις ομάδες αναζήτησης μελετούσε σχεδόν καθημερινά όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τον Μαζιώτη, έτσι ώστε η φιγούρα της να του γίνει οικεία. Και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο στην τακτική της, αφού από την πρώτη στιγμή που τον είδε στο βαγόνι του ηλεκτρικού στην Ομόνοια ήταν σίγουρη για την ταυτότητά του.

H 25χρονη Κατερίνα υπηρετεί στις ομάδες επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Εσωτερικής Τρομοκρατίας και όπως λένε συνάδελφοί της, όσο ήσυχη και ευγενής φαίνεται, τόσο «δαιμονισμένη» είναι με τη δουλειά της, την οποία αντιμετωπίζει με προσήλωση.

Κλειδί για τον εντοπισμό Μαζιώτη τα στοιχεία που συνέλλεξε η ΕΛ.ΑΣ από το τελευταίο χτύπημά του 
Επίσης, η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να συλλέξει σημαντικά στοιχεία για το πού αλλά και το πώς μπορεί να κινείται ο Μαζιώτης και από την τελευταία τρομοκρατική του ενέργεια, την ανατίναξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου. Από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και  την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μαζιώτης βρισκόταν μόνιμα στην Αθήνα και ότι δεν ρίσκαρε να μετακινείται στην επαρχία.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου
Εντωμεταξύ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι έρευνες στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι όπου διέμεναν μέχρι τη σύλληψη του τρομοκράτη ο ίδιος μαζί με την σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους. Στόχος των Αρχών είναι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα προκειμένου να εντοπίσουν αποτύπωμα ή DNA που να ανήκει σε άλλο πρόσωπο, ώστε να συνεχίσουν να στοιχειοθετούν την εικόνα της ομάδας που περιέβαλε τον τρομοκράτη.

Ωστόσο, βασικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να βρεθεί η γιάφκα -ή οι γιάφκες- με τον οπλισμό . Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στην Αθήνα και ειδικότερα, στα Πατήσια και στον Αγιο Νικόλαο, καθώς πληροφορίες θέλουν τον τρομοκράτη λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του να κινούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι εκτιμήσεις θέλουν το ρόλο αυτής της γιάφκας να παίζει υπόγειο πάρκινγκ με αυτοκίνητα και μηχανές, στους χώρους των οποίων πιθανώς είναι αποθηκευμένο σημαντικό υλικό για τρομοκρατικές ενέργειες.
Παράλληλα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνα στο αρχείο φωτογραφιών και video από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στα διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού και εντόπισαν φωτογραφίες του ασημί Hyundai με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959.Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι αστυνομικοί άρχισαν να σχεδιάζουν τις πιθανές διαδρομές που ακολουθούσαν οι Μαζιώτης και Ρούπα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως διατηρούν κρησφύγετο στο Μαραθώνα, το Γραμματικό ή σε κάποια από τις γύρω περιοχές. Αλλωστε και το 2010, όταν γίνονταν οι έρευνες για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το κρησφύγετο των δύο τρομοκρατών είχε εντοπιστεί στα Καλύβια.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η νέα εικόνα της Πόλα Ρούπα

Εκτός από τον οπλισμό της οργάνωσης, οι αστυνομικοί θέλουν να εντοπίσουν τους συνεργούς, τον φερόμενο ως «υπαρχηγό» του Μαζιώτη, Γιώργο Πετρακάκο, αλλά και την σύντροφο του τρομοκράτη, Πόλα Ρούπα, για την οποία έχουν στη διάθεσή τους και μια πρόσφατη φωτοραφία της από κάμερες ασφαλείας από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μαρούσι.
Το πώς μπορεί να μοιάζει σήμερα η Πόλα Ρούπα δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες την θέλουν να έχει κόψει το μαλλί της και να το έχει βάψει ξανθό. Σχετική εικόνα με βάσει αυτά τα στοιχεία δημιούργησε και προέβαλλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Alpha. Ωστόσο, φημολογείται ότι η εικόνα της Ρούπα από τον ηλεκτρικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και μόλις δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή θα δοθεί και στη δημοσιότητα.



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: