Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η μεγάλη αποκάλυψη του Μπιλ Γκέιτς για την τεχνολογία


Ο ιδρυτής της Microsoft λέει όλη την αλήθεια για το ίντερνετ!


«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένα παιδάκι που έχει ελονοσία, με το που δει ένα wi-fi αερόστατο στον ουρανό, θα αισθανθεί καλύτερα... Όταν πεθαίνεις από ελονοσία, όταν ένα παιδάκι υποφέρει από διάρροια, κανένα ιστολόγιο δεν μπορεί να βοηθήσει. Προφανώς και είμαι θερμός υποστηρικτής της τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλά δεν....
πιστεύω ότι μία τέτοιου είδους βοήθεια θα ανακουφίσει ουσιαστικά τις φτωχές χώρες του πλανήτη...
Όλοι έχουν τις προτεραιότητες τους. Το πρόγραμμα Google Loon δεν φαντάζει στα μάτια μου ως λύση στα προβλήματα του τρίτου κόσμου. Σαν ιδέα, ιπτάμενα αεροσκάφη που θα πετάνε και θα παρέχουν ίντερνετ έχει πλάκα, αλλά δεν νομίζω ότι θα υποστήριζα ένα τέτοιο σχέδιο για τις χώρες που οι κάτοικοί τους υποφέρουν».
Τάδε έφη ο 57χρονος Γκέιτς, ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft, αναφορικά με την πραγματοποίηση του Project Loon της Google, που αφορά τη δημιουργία αερόστατων με ενσωματωμένο πομποδέκτη παροχής ασύρματου ίντερνετ. Ο στόχος είναι φτωχές περιοχές που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν για να έχουν ίντερνετ, να μπορούν να μπαίνουν σε αυτό μέσω ενός ασύρματου μόντεμ (συσκευή παροχής ίντερνετ) που θα «ίπταται».
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft που πλέον ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη φιλανθρωπία, δήλωσε πως άλλου είδους προσπάθειες πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να βοηθηθούν οι δοκιμαζόμενες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Για τους φτωχούς το wi-fi αερόστατο της Google είναι άχρηστο. Δεν δίνει λύση για τα προβλήματα των υπανάπτυκτων περιοχών του πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: