Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δήλωση Βενιζέλου για Καραμανλή: "Η Ελλάδα δεν άσκησε βέτο στο Βουκουρέστι"

Νέο μπουρλότο βάζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης...

Σε μια δήλωση που θα προκαλέσει σάλο αντιδράσεων , για όσα έγιναν στο Βουκουρέστι το 2008 και το βέτο του Κώστα Καραμανλή στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ προέβη πριν από λίγο από τη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι η "Ελλάδα στο Βουκουρέστι δεν προέβαλε βέτο"....

"Δεν ήταν μονομερής πρωτοβουλία της Ελλάδας, αλλά συνολική απόφαση. Δεν υπήρξε καν αναφορά στην προοπτική ένταξης Σκοπίων στην Ε.Ε . Ο αλυτρωτισμός, η διατάραξη σχέσεων καλής γειτονίας είναι στοιχεία που εκτιμώνται" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.
Κι ενώ πολλοί ερμήνευσαν την παραπάνω δήλωση ως "άδειασμα" Βενιζέλου σε ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της κυβέρνησης Καραμανλή, βουλευτές που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Βενιζέλος εννοούσε το ακριβώς αντίθετο. 
Ότι δηλαδή ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε το ορθόν της στρατηγικής και των επιλογών Καραμανλή ο οποίος κατάφερε με όσα έπραξε τότε να πείσει και να πάρει με το μέρος του κι άλλους ηγέτες όπως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, μετατρέποντας το Σκοπιανό, όχι σε ελληνικό αλλά σε πανευρωπαϊκό ζήτημα και πετυχαίνοντας το "ΣΤΟΠ" στα Σκόπια. 
Όπως και να ΄χει για μια ακόμα φορά ο ασυγκράτητος λόγος του Μπένι προκαλεί σύγχυση καθώς στο άκουσμα της δήλωσης οι καραμανλικοί ξεκίνησαν ήδη να ακονίζουν τα μαχαίρια τους....

Ι.Δ
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: