Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθησαν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και ο Φωτόπουλος, μετά την κατάληψη κτιρίου της ΔΕΗ

http://newpost.gr/post/159178/synelavan-syndikalistes-tis-genop-meta-tin-katalipsi-ktirioy-tis-dei/
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ»
Επέμβαση πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στη λεωφ. Μεσογείων, το οποίο τελούσε για λίγες ώρες υπό κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στη διάρκεια της επέμβασης, πραγματοποιήθηκαν περίπου 15 προσαγωγές συνδικαλιστών - μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος.
Η κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποιήθηκε το...

απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για να αποδειχθεί ότι «πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Σύμφωνα με τον Ν.Φωτόπουλο, αυτό που συμβαίνει αποτελεί «σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό».


Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε προαναγγείλει ότι η κατάληψη θα συνεχιζόταν έως ότου τεκμηριωθούν με στοιχεία τα όσα καταγγέλλει και τα οποία σκόπευε να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, με την κίνησή της αυτή η ΓΕΝΟΠ  δήλωνε αλληλέγγυα στους συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.


Στο υπό κατάληψη κτίριο είχε μεταβεί εισαγγελέας από νωρίς, ο οποίος ζήτησε από τους καταληψίες να αποχωρήσουν. Τελικά γύρω στις 23:00 επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι συνδικαλιστές προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής όπου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.  


Μετά τη μεταφορά των συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ, περίπου 100 άτομα είναι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο συμπαράστασης.

Η ΓΕΝΟΠ είχε καταλάβει το μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ και πέρυσι το φθινόπωρο προκειμένου να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων. 

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: