Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια... Τι άλλο απομένει;

Τι απομένει;

Όλα όσα έγιναν σε τρείς ημέρες, αλλά χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες σκληρής δουλειάς από τον πρωθυπουργό και το οικονομκό επιτελείο της κυβέρνησης, θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν από τρία χρόνια. 
Τότε χάθηκε το παιχνίδι, και τώρα μια κυβέρνηση τριών μηνών προσπαθεί όχι πλέον να το κερδίσει, αυτό δεν θα μπορούσε να το ισχυριστεί και ο πλέον αισιόδοξος, αλλά να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας και να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της. 
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δεν την αλλάζουν ούτε οι κραυγές της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και οι «ωραιολογίες» της κυβέρνησης περί «βελτίωσης» του κλίματος...


Πήραμε λάθος φάρμακο, το γνωρίζουμε πλέον, αλλά πρέπει να το συνεχίσουμε γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. 
Κάναμε λάθη, τα ξέρουμε, αλλά τα συνεχίζουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η επαναδιπραγμάτευση ως όρος έχει εξαφανιστεί. Τώρα αρχίζει να «θολώνει» και η επιμήκυνση. 
Τι απομένει; 
Να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Να ακούσει από υπεύθυνα χείλη τη κατάσταση ώστε να ξέρει που πάει η χώρα και η ζωή του. 
Ο λαϊκισμός απ’ τη μια και το «λιώσιμο των πάγων» απ’ την άλλη, είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη. 
Διότι στην ιστορία της ανθρωπότητας η εξαθλίωση της κοινωνίας, και η συντριβή της μεσαίας τάξης, δεν οδήγησε ποτέ μια χώρα στη σωτηρία και στην ανάπτυξη.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

( Πήραμε λάθος φάρμακο, το γνωρίζουμε πλέον, αλλά πρέπει να το συνεχίσουμε γιατί δεν γίνεται διαφορετικά.
Κάναμε λάθη, τα ξέρουμε, αλλά τα συνεχίζουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος).

Αυτά που γράφεις φίλε μου είναι παρανοϊκά.
Αλήθεια, ποια είναι τα "υπεύθυνα χείλη";
Όλοι ξέρουν τη αλήθεια αλλά λίγοι αντιδρούν, μπορεί να είναι παράδοξο αλλά συμβαίνει.