Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Μπαραζ αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο της Αυγής: Κάνουν το άσπρο μαύρο - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ... ΑΞΙΖΕΙ !

Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εφημερίδα «Αυγή», η οποία στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής απεικονίζει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 
Το εν λόγω πρωτοσέλιδο επιχειρεί να ταυτίσει τους δύο πρωθυπουργούς με το ακροδεξιό κόμμα, ενώ είναι γνωστό πως η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και η ηγεσία της φυλακίστηκε επί Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος είναι το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο κάνει λόγο για «πρακτικές Γκέμπελς» από το... «δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να κάνει το άσπρο – μαύρο».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ: 
«Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».
Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: 
«Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Επιπροσθέτως, προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου από όλο το πολιτικό φάσμα σημειωτέον καταδικάζουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και την προσπάθεια οικειοποίησης των αντιφασιστικών συνθημάτων για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: