Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Η ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ: Ιστορικά γεγονότα που δεν αμφισβητούνται

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη καθιστά την 7η Οκτωβρίου 2020 ιστορική ημέρα και αποτελεί ακτίδα αισιοδοξίας για την οριστική απομόνωση αυτών των απαίσιων ιδεών από το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. 
Προηγήθηκε η εξαιρετικά θετική απόφαση του ελληνικού λαού να τη θέσει εκτός Κοινοβουλίου στις εκλογές του Ιουλίου 2019.
Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθούμε έξι ιστορικά γεγονότα που δεν αμφισβητούνται.
1. Η δίωξη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με... απόφαση του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να την παραπέμψει στη Δικαιοσύνη ως ενιαίο σώμα για το σύνολο των βίαιων ενεργειών της και να ζητήσει τη διερεύνηση της πιθανότητας να είναι εγκληματική συμμορία. Ακολούθησαν η απόφαση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυρίας Κοτζαμάνη, αλλά και του εισαγγελέα Εφετών, κυρίου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος παρέπεμψε τη Χρυσή Αυγή σε δίκη με το βαρύ εκείνο κατηγορητήριο και προφυλακίστηκαν τα βασικά της πολιτικά στελέχη, πάλι επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

2. Αφού ήρθε στην κυβέρνηση ο κύριος Τσίπρας και η πρώτη φορά Aριστερά, η δίκη της Χρυσής Αυγής άργησε να ξεκινήσει περίπου 2,5 χρόνια, διότι δεν έβρισκαν αίθουσα να δικάσουν… Αποτέλεσμα; Να παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισης και, λόγω αυτής της ολιγωρίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, να αποφυλακιστούν όλα τα βασικά στελέχη της.

3. Επί κυβερνήσεως πρώτης φοράς Αριστερά, προτάθηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο και με μείωση στο 2% του ορίου εισόδου στη Βουλή.
Δεν συμπληρώθηκαν τότε οι 200 έδρες ώστε ο νόμος να ισχύει από τις επόμενες εκλογές, χάρη στην απόφαση της κυρίας Γεννηματά και του ΚΙΝΑΛ να μην τον ψηφίσουν, παρά τις επιπλέον έδρες που εξασφάλιζαν. Θυμίζω, όμως, την περίφημη δήλωση του τότε προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση, ότι «αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, δεν μπορούμε να μη δεχθούμε τις ψήφους της γιατί είναι νόμιμες». Εάν, λοιπόν, είχαν συμπληρωθεί οι 200 ψήφοι, οι εκλογές του Ιουλίου 2019 θα διεξάγονταν με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο του κ. Τσίπρα και σήμερα η Χρυσή Αυγή θα είχε 9 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν έχει σήμερα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ακριβώς επειδή η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν τότε την πρόταση του κ. Τσίπρα.

4. Λίγο πριν από την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από την εξουσία, άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας. Στον καινούργιο, προβλέπονται αισθητά μειωμένες ποινές για τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή. Οι ποινές των 20 ετών έχουν μειωθεί στα 15 και τα ελαφρυντικά έχουν αυξηθεί. Συνεπώς, οι ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι σίγουρα αναγκαστικά μικρότερες από αυτές που θα ήταν εάν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είχε αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα.

5. Στο ενδιάμεσο αυτών των γεγονότων, είχαμε όχι επίσημη αλλά σταθερή κοινοβουλευτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες, πλην της περιπτώσεως του εκλογικού νόμου. 
Υπενθυμίζω την εκλογή της κας Θάνου στην επίζηλη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζω, επίσης, ότι στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, η Χρυσή Αυγή διά του κ. Ηλία Κασιδιάρη ήταν το μοναδικό κόμμα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε υιοθετήσει όλες τις εναντίον μου κατηγορίες του κ. Πολάκη (σχετικό βίντεο ανάρτησα την περασμένη Τετάρτη στα κοινωνικά δίκτυα). Συνεπώς, και στην περίπτωσή μου, η κοινοβουλευτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής ήτο απολύτως αγαστή και στενή.

6. Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό αυτή τη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάει πολύ, λοιπόν, αυτή η υποκρισία του κ. Τσίπρα, που μετά την ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια, ξαφνικά… ξύπνησε και θυμήθηκε τη δίκη της. Στη συγκεκριμένη υπόθεση την Ιστορία έγραψαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, κατά πρώτον του Αντώνη Σαμαρά και κατά δεύτερον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Άδωνις Γεωργιάδης

* O Άδωνις Γεωργιάδης είναι υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

** Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο του σαββατοκύριακου 10-11 Οκτωβρίου.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ο Αδωνις με τα συνηθη φληναφηματα.Τι προσπαθεις να δικαιολογησεις,ρε καρμιρη,αφου μεταξυ σας ξεβρακωνεστε.Ή νομιζεις οτι ολοι εμεις ειμαστε κατοικοι εξωτερικου και δεν ειδαμε τιποτα;