Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ο κόσμος τo 'χει τούμπανο και ο Τσίπρας κρυφό καμάρι


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κόσμος τo 'χει τούμπανο και ο Τσίπρας κρυφό καμάριΘύμωσε ο πρωθυπουργός που ο Κ.Μητσοτάκης είπε στην Βουλή πως αντάλλαξε την επίλυση του Σκοπιανού με την μη περικοπή των συντάξεων. Λες και πρώτη φορά το άκουσε ο Α.Τσίπρας. 
Εδώ και μήνες βοά ο τόπος. Έχουν γραφεί δεκάδες πρωτοσέλιδα.
Γιατί ξαφνικά έγινε ο πρωθυπουργός τόσο ευαίσθητος και επιζητεί να δηλώσουν οι εταίροι μας πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο; 
Τι τον ενόχλησε;

Δεν νομίζω να ενοχλήθηκε από την συγκεκριμένη φράση του Κ.Μητσοτάκη. Άλλωστε έχει αποδείξει πως σπάνια ενοχλείται με κάτι. Αυτά είναι αστικές ευαισθησίες. Ο Α.Τσίπρας προχθές έκανε την χειρότερη κοινοβουλευτική του εμφάνιση. Και μάλλον το κατάλαβε. Όπως κατάλαβε πως ό,τι και να κάνει δεν του βγαίνει, πλέον.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά του προέκυψε και ο «κολλητός» του Παππά. Το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να έχει χάσει και όση κρίση διέθετε. Βρίσκεται στην ζάλη της περιδίνησης. Βυθίζεται και η κλεψύδρα αδειάζει.
Έτσι λοιπόν, προχθές στην Βουλή, μια πολιτική εκτίμηση του Κ.Μητσοτάκη που είναι και πολιτική εκτίμηση εκατομμυρίων Ελλήνων, ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του της έδωσαν δικονομικού τύπου χαρακτηριστικά. Καλούν κάποιους από την ΕΕ ( ποιους άραγε;) να διαψεύσουν ή να επαληθεύσουν τα όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης. Δηλαδή να καθίσουν σε ένα τραπέζι οι πρωθυπουργοί όλων των χωρών της ΕΕ και να πούν «ναι, το συμψηφίσαμε» ή «όχι, δεν το συμψηφίσαμε». Νηπιακή πολιτική σκέψη. Εξάλλου, αυτά τα «νταλαβέρια» γίνονται στο παρασκήνιο, με κρυφές διαβουλεύσεις. Δεν τηρούνται πρακτικά. Δεν γίνονται ανακοινώσεις.
Βέβαια, αν κανένας Μοσκοβισί ή κανένας Σουλτς προστρέξουν σε βοήθεια του Τσίπρα, αυτό θα σημαίνει πως όντως έγινε το deal, γιατί η σοβαρότητα τους έχει χαθεί προ καιρού. Και οι δύο περιφέρονται μαζί με τα κόμματα τους στο πουθενά.
Αλλά ο πρωθυπουργός, αντί να προστρέχει σε πρόσωπα και όργανα της ΕΕ και να εκλιπαρεί την καταδίκη του Μητσοτάκη, γιατί δεν προσφεύγει στον Ελληνικό λαό; 
Γιατί δεν θέτει τόσο το «Μακεδονικό» όσο και την οικονομική του πολιτική των 29 φόρων στην κρίση των πολιτών; 
Τι φοβάται;
Αν πιστεύει πως όντως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα και αν πιστεύει πως όντως η οικονομική του πολιτική είναι δημοφιλής, ας ζητήσει να επιβεβαιωθούν όλα αυτά όχι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά από τον Ελληνικό λαό στην κάλπη.
Άλλωστε εκτός από νηπιώδες είναι και υποκριτικό ο Τσίπρας να ζητεί αποδείξεις για μια πολιτική εκτίμηση, την στιγμή που δεν ζήτησε αποδείξεις από τον Καμμένο για τις καταγγελίες του για τον Κοτζιά.
Είπαμε, όσο οι εκλογές πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν καμιά ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα θολώνει το μυαλό του Α.Τσίπρα και της παρεούλας του και όλων αυτών που τους στηρίζουν εκ δεξιών.
Το γαρ πολύ της θλίψεως...

Tου Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: