Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Εν ψυχρώ δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο: 2 νεκροί, 1 τραυματίας, μέλη της Χρυσής Αυγής

Εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ανδρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της Λεωφόρου Ηρακλείου. Ένας τραυματίας. 

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες (Pics+Vids)

Εν ψυχρώ εκτέλεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Δύο άνδρες, μέλη του κόμματος, έπεσαν νεκροί από τα πυρά δραστών. Ένας ακόμη μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".
Δύο νεαροί άνδρες, μέλη της Χρυσής Αυγής, έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς, έξω από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Ηρακλείου, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ ένας ακόμη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...

Οι δράστες πυροβόλησαν τα τρία θύματά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με μηχανή. Περισσότερες από 10 σφαίρες έχουν εντοπιστεί.

Δείτε πώς κάλυψε τα γεγονότα το NEWS 247 μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του.

Το ένα από τα δύο θύματα, 20 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ακαριαία και το δεύτερο, 26 ετών, κατέληξε από τα τραύματά του, λίγο αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα".
Ο ένας από τους δύο νεκρούς έφερε τραύμα από μία σφαίρα στο κεφάλι και ο δεύτερος από μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος.
Τα ονόματα των νεκρών, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, αργότερα το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για τους Γιώργο Φουντούλη και Μάνο Καπελώνη.
Μιλώντας στο Star λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε πως οι δύο νεκροί ήταν μέλη του κόμματος, ενώ τα γραφεία ήταν ανοιχτά της στιγμή της επίθεσης.
Ανέλαβε τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική
Τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σε μικρή απόσταση από το σημείο βρέθηκε μηχανή, η οποία εκλάπη το 2000 και η οποία δεν είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Στο σημείο συγκεντρώθηκε από την πρώτη στιγμή πλήθος κόσμου, ενώ για λίγα λεπτά επικράτησε μικροένταση.
Μεταξύ άλλων, εκεί βρίσκεται και η κόρη του αρχηγού του κόμματος, Ουρανία Μιχαλολιάκου, που φώναξε "Τα χέρια του Δένδια και του Σαμαρά στάζουν αίμα".
Για στοχευμένο χτύπημα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, έξω από το σημείο του εγκλήματος στο Νέο Ηράκλειο.
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία:
"Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
Ενοχή για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά, που έβαζε την Αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες, για να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά. Ένοχα είναι τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και Έλληνες πολίτες".
"Δένδιας και Σαμαράς απολύτως υπεύθυνοι για τις δολοφονίες"
"Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας προσωπικώς είναι ένοχοι και απολύτως υπεύθυνοι για τις αποψινές εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επανειλημμένως αστυνομική φύλαξη για τα κατά τόπους γραφεία της, που είχαν χτυπηθεί και αποτελούσαν μόνιμους στόχους τρομοκρατών. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά αφαίρεσε την ήδη υπάρχουσα αστυνομική προστασία που νομίμως διαθέταμε. Ο άθλιος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ όχι μόνο επέτρεψε, αλλά υποκίνησε τις τρομοκρατικές ομάδες, που ανεξέλεγκτες απόψε εκτέλεσαν νέους συμπολίτες μας. Το μίσος της κυβέρνησης και των ΜΜΕ εις βάρος της Χρυσής Αυγής, όπως αυτό εκφράστηκε τον τελευταίο μήνα, όπλισε τα χέρια των δολοφόνων. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την σύλληψη των εγκληματιών και την παραδειγματική τους τιμωρία. Καλεί όλους τους Έλληνες να παραμείνουν ψύχραιμοι και ενωμένοι αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας ώρα. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας", ανέφερε σε δεύτερη ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
Δένδιας: "Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων"
"Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.
Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία".
Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα
Δήλωση για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος, στο Νέο Ηράκλειο, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
"Οι δολοφόνοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες", δήλωσε από το Μέγαρο Μαξίμου.
"Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος", δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
ΠΑΣΟΚ: "Στη βία αντιτάσσεται η Δημοκρατία και η νομιμότητα"
"Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την  ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
ΣΥΡΙΖΑ: "Η σημερινή δολοφονία πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης"
"Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σημειώνει ότι "η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα".
Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό.
Π. Καμμένος: "Kάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο"
"Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
ΔΗΜΑΡ: "Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα"
"Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά η οποία καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής".
Καταδίκασε την επίθεση και το ΚΚΕ
"Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί", ανέφερε η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
ΛΑΟΣ: "Επιβάλλεται περιφρούρηση της Δημοκρατίας"
"Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή άνανδρη δολοφονία των 2 στελεχών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας", ανέφερε ο ΛΑΟΣ.
Καμία ανοχή στους τρομοκράτες. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η άκρα αριστερά ξαναδείχνει το πρόσωπο της. Νόμος κ τάξη για όλους

Δείτε πώς κάλυψε τα γεγονότα το NEWS 247 μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του.

news247 Νοέμβριος 01 2013 19:26

Δεν υπάρχουν σχόλια: