Εντωμεταξύ σε ισχύ είναι αυτή τη στιγμή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σύμφωνα με την Τροχαία παραμένουν οι ακόλουθες εκτροπές στην περιοχή της Λαυρεωτικής:

1)Παλαιάς Λ.Λαυρίου και επαρχιακή οδό Κερατέας -Αναβύσσου

2)Παλαιάς Λ. Λαυρίου και Λεωφόρου Λαυρίου

3)Καμαρίζης και Λ. Λαυρίου

4)Προφήτη Ηλία και Πάρνηθος (Λεγραινα)

5)Διασταύρωση Μεγάλα Πεύκα (Συντερίνα)

7)Καμαρίζας και Μαρωνείας (Αγιος Κων/νος)

8)Λεωφόρος Αθηνών και Σουνίου και Αγίας Παρασκευής

Είναι η τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή σε διάστημα μόλις 10 ημερών. 

Ήδη, η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει 112 για εκκένωση έξι περιοχών και συγκεκριμένα των περιοχών Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Πανόραμα, Παλαιοκαμάριζα και Πλάκα. 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι & Άγιο_Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών_Λαυρίου προς Λαύριο» αναφέρει το δεύτερο 112 που εστάλη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι. 

news

Νωρίτερα εστάλη 112 για 4 οικισμούς που ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πανοράματος, της Παλαιοκαμάριζας, του Μαρκατίου και της Πλάκας πρέπει να εκκενώσουν προς Λαύριο μέσω ΠΕΟ Αθηνών-Λαυρίου, ενώ οι άνεμοι σπρώχουν τη φωτιά προς τον εθνικό δρυμό του Σουνίου.  

 

news
news
news

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που ενημερώθηκε στις 11:55 για φωτιά που καίει κοντά σε σπίτια. Στο σημείο βρίσκονται 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. 

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι έχουν καεί ήδη τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, στον οικισμό της Πλάκας. 

 

news

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ένα εγχείρημα δύσκολο, δεδομένων των ισχυρών ανέμων έντασης έως και 9 μποφόρ. Οι καπνοί είναι έντονοι και ορατοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο. Στις 13:00 το μεσημέρι, το μέτωπο έδειξε να περιορίζεται προς την πλευρά των σπιτιών. 

Μαζεύεται στην πλευρά των σπιτιών, τρέχει όμως προς την πλευρά του δρυμού. Φυσάει πάρα πολύ.

 

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κερατέα, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι

news
news