Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Παρακολουθήσεις: Aυτοεξευτελίζονται

Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις του κ. Μαντζουράνη, που μόνον τυχαίος δεν είναι. Είπε δημοσίως πως ο πελάτης του δεν έχει στοιχεία. Και όταν κάποιος δεν έχει στοιχεία, κατασκευάζει σενάρια.
Ακολούθησε η κυρία Θεανώ Φωτίου, η οποία έκανε τη γνωστή δήλωση πως το σκάνδαλο ξέσπασε γιατί δεν τα βρήκε ο πρωθυπουργός με τους ολιγάρχες στη μοιρασιά του πακέτου του Ταμείου Ανάκαμψης. 
Ήρθε η «Εφημερίδα των Συντακτών» χθες και απέδωσε μια σειρά από γεγονότα στο παράνομο λογισμικό που, όπως ισχυρίζεται, λειτουργούσε από το 2013.
Άμεση παραδοχή πως λειτουργούσε και επί ΣΥΡΙΖΑ; 
Όχι! Κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ρουμπάτης ήταν διοικητής στην ΕΥΠ, αλλά ο Μητσοτάκης τους παρακολουθούσε όλους. Μάλιστα φρόντισε, με χρήση αυτού του λογισμικού, να... ακυρωθούν οι πρώτες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, τον Νοέμβριο του 2015, ώστε στη συνέχεια αυτός να εκλεγεί αρχηγός της.

Ο Ζεράρ ντε Βιλιέ ωχριά μπροστά στους συντάκτες της Εφ.Συν.
 
Η καλή εφημερίδα, δε σταματά εδώ, συνεχίζει τη μυθοπλασία της ακάθεκτη. Υποστηρίζει μάλιστα πως τη φωτογραφία του Τσίπρα στο σκάφος του εφοπλιστή την τράβηξε μια από τις πολλές εφαρμογές του παράνομου λογισμικού. Βέβαια η Εφημερίδα των Συντακτών δε μας λέει για την ταμπακιέρα. Τι δουλειά είχε ο Τσίπρας στη θαλαμηγό; Γιατί αυτό το γεγονός παράγει πολιτική. Βέβαια είναι παγκοίνως γνωστό πως την επίμαχη φωτογραφία την τράβηξε ένας εργαζόμενος, ο οποίος όπως έγραψαν τότε τα sites και απολύθηκε. Το σενάριο κάηκε εν τη γεννέσει του.

Θεωρώ ανάξιο αναφοράς και κατάπτυστο τον ισχυρισμό της εφημερίδας για τον Πιερρακάκη και το Μάτι. Αποδεικνύει πως όλο αυτό το τρισάθλιο σκηνικό έχει στηθεί για να πληγούν όσοι παράγουν έργο στην κυβέρνηση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται ο συγκεκριμένος υπουργός. Ο Πιερρακάκης, αμέσως, έδωσε τη δέουσα απάντηση.

Με τούτα και με τ΄άλλα η υπόθεση των παρακολουθήσεων βαίνει προς κατάρρευση. Ποτέ δεν υπήρξαν στοιχεία, παρά μόνον σενάρια. 
Το μόνο γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι η επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη για την οποία τοποθετήθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πρέπει να είναι κάποιος εντελώς αφελής για να πιστεύει πως κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Τσίπρα. Αυτοί οι ισχυρισμοί προδίδουν απόγνωση.

Να είμαστε σίγουροι πως αμέσως μετά, τα κέντρα και τα παράκεντρα του ΣΥΡΙΖΑ θα επινοήσουν κάποιο άλλο σενάριο. Η κυβέρνηση θα παραγάγει έργο και αυτοί σενάρια.

Να μην ξεχάσουμε με τι πάθος υποστήριξε στη Βουλή ο Α. Τσίπρας πως υπήρχε στη νησίδα του Έβρου η νεκρή Μαρία, κάτι που διαψεύστηκε ακόμα και από το ίδιο το Σπήγκελ που ανέδειξε το θέμα. 
Να μην ξεχάσουμε επίσης τους παιδοβιαστές και το γνωστό σύνθημα που προσέβαλε ολόκληρη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Εγκαταλείφθηκε η υπόθεση, όταν μέσα σε αυτό το κύκλωμα ήταν και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος θα φτάσουν στο σημείο να ισχυριστούν πως και η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν έργο του παράνομου λογισμικού που χειριζόταν ο Μητσοτάκης και όχι έργο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Περιμένετε μέχρι τις εκλογές πολλά θα δούμε και πολλά θα ακούσουμε.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: