Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Α. Τσίπρας: Νύχτες αγρύπνιας

Του Σάκη Μουμτζή

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε σε συνέντευξη του σε γνωστή δημοσιογράφο πως:
«αυτό που με απασχολεί, αυτό που με κάνει να μην κοιμάμαι τα βράδια, είναι αυτό που θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα…τα έχω ζήσει, εγώ όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveler. Καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί για να βρω λύσεις σε ασφυκτικές συνθήκες.»
Πρώτα-πρώτα να πω ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κοινότοπο μεν, αλλά καλό είναι να το επαναλαμβάνουμε. Συνεπώς, ο Α. Τσίπρας είναι απολύτως φυσιολογικό να ελπίζει πως θα γίνει πρωθυπουργός... Μάλιστα από αυτά που λέει και όπως τα λέει, φαίνεται πως από το στάδιο της ελπίδας πήγε σε αυτό της σιγουριάς. Τώρα με 7 στις 7 δημοσκοπήσεις εναντίον του, μάλλον κινείται σε ένα άλλο σύμπαν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν είναι κακό, καθώς αποκτά εξωγήινες εμπειρίες.

Πάντως, κάποιος να τον προστατεύσει όχι από τίποτα άλλο, παρά από την αϋπνία του. Να του πει δηλαδή πως περισσότερες πιθανότητες έχει ο Κανένας να γίνει πρωθυπουργός παρά αυτός. Τουλάχιστον θα αρχίσει να χαίρετε τον ύπνο του.
Κατανοώ την προσπάθεια του Α. Τσίπρα να τονώσει το ηθικό ενός στρατού υπό διάλυση. Ένας στρατός όπου οι πάντες βάλλουν κατά πάντων, μετά το Συνέδριο και την πανηγυρική ανάδειξη τού ηγέτη στην προεδρία. 
Το πρόβλημα με τον Τσίπρα είναι πως ένα χρόνο πριν τις εκλογές δεν τον πιστεύουν ούτε οι δικοί του. Πιστεύουν, και ας λένε το αντίθετο, τις δημοσκοπήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημείο εκείνο της συνέντευξης του που αναφέρεται στην πρωθυπουργική του θητεία και στις μεταμεσονύχτιες πρωθυπουργικές επιδόσεις του. Υποθέτω πως όταν λέει πως καθόταν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί, αυτό δεν είναι μπηχτή για κάποιον άλλον πρωθυπουργό. Ονόματα δε λέμε τέτοιες μέρες.
Βέβαια, υπάρχει ένα προβληματάκι στη φράση πως «αγωνιζόταν να βρει λύσεις μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες». Δεν είμαστε Λωτοφάγοι. Γνωρίζουμε ότι αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες αυτός τις δημιούργησε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Να μην επαναλαμβάνω γνωστά και τετριμμένα πράγματα.

Αυτός έφερε το τρίτο, το πιο βαρύ και εντελώς αχρείαστο μνημόνιο και τολμά σήμερα να μιλά για «ασφυκτικές συνθήκες».

Φυσικά, αν όντως δούλευε τόσο πολύ και παρόλα αυτά έχασε συντριπτικά τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, αυτό δείχνει πως διακατεχόταν από έναν μπιζιμποντισμό. Από μια ατελέσφορη σπατάλη δυνάμεων. Αυτό δεν το λες και καλό!

Ας ηρεμήσει ο Α. Τσίπρας, ας έχει έναν καλό ύπνο με γλυκά όνειρα και ας αφήσει τον Μητσοτάκη να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Φαίνεται πως ο Κυριάκος κάνει καλά τη δουλειά του.

Καλόν ύπνο Αλέξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: