Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Και δεν τις κάνει, να τελειώνουμε;

«Θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές σήμερα, μόνο και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας». 
Καλή η ατάκα του Κυριάκου, γλαφυρή και γεμάτη εγγλέζικη ειρωνεία. Αλλά επειδή από δω και μπρος ο Αλέξης θα ζητά εκλογές τρεις φορές την εβδομάδα, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να εξαντλήσει την εφευρετικότητα του σε έξυπνες απαντήσεις. Αφήστε που το πολύ σε μια βδομάδα, θα πρέπει να έχει βρει πιασάρικη ατάκα απέναντι και στο «δεν κάνεις εκλογές γιατί φοβάσαι».
Βάζετε στοίχημα ότι θα το εκστομίσει κι αυτό ο Αλέξης πριν την... Πρωτοχρονιά; «Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι» θα πείτε. «Πώς είναι δυνατόν να πει ο Τσίπρας ότι ο Κυριάκος φοβάται τις εκλογές, όταν οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν 10 με 13 μονάδες μπροστά;». Κι εγώ σας λέω ότι θα το πει και σύντομα, διότι από την στιγμή που ζήτησε προσφυγή στις κάλπες είναι υποχρεωμένος να δώσει μια πολιτική εξήγηση γιατί ο αντίπαλος του αρνείται να τις κάνει.

Οπότε η δεύτερη Τσιπρική αρλούμπα «δεν κάνει εκλογές γιατί φοβάται» θα 'ρθει νομοτελειακά. Κι όταν αυτή θα προκαλέσει την προφανή ερώτηση «τι φοβάται δηλαδή;», θα ακολουθήσει η τρίτη και φαρμακερή. «Φοβάται να κάνει εκλογές γιατί θα τις χάσει και θα τις κερδίσω εγώ». Τότε είναι που εκτός απ’ το παρδαλό κατσίκι θα αρχίσουν να χαχανίζουν και τα τσιμέντα μέχρι να πάθουν λόξυγκα. Όμως άπαξ και ο Αλέξης ζήτησε εκλογές, δεν μπορεί να αποφύγει αυτό το αφήγημα. Θα το πάει ως το τέλος προσθέτοντας υποχρεωτικά την μια αρλούμπα πίσω από την άλλη.

Όπως καταλαβαίνετε, μπαίνουμε σε μια άκρως ξεκαρδιστική πολιτική περίοδο. Θα παρακολουθούν οι πολίτες ένα θέατρο του παραλόγου, με τον δεύτερο να κάνει τσαμπουκάδες στον πρώτο που του ‘χει ξεφύγει, ενώ παράλληλα θα απευθύνει αγαπησιάρικα γούτσου-γούτσου στον τρίτο που τον κυνηγά με άγριες διαθέσεις. Μεγάλη πλάκα, κάτι σαν Αστερίξ στα καλύτερα του επεισόδια.

Ο Αλέξης θα λέει δειλό και φυγόμαχο έναν Μητσοτάκη, που όποτε αποφασίσει να κάνει στάση, θα του κάνει ένα «φου» και θα τον στείλει σπίτι του. Και θα φωνάζει «αγάπη μου» έναν εξαγριωμένο Ανδρουλάκη που θα τον έχει πάρει από κοντά στο κατόπι με υψωμένη την κρητική κατσούνα για να του σπάσει το κεφάλι. Θα πρόκειται για τον πιο απίθανο διμέτωπο της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Πάμε για μεγάλα χάχανα.

Εντάξει, ας το ζήσουμε και αυτό, έχουμε ανάγκη ολίγης διασκέδασης. Κι όταν βαρεθούμε, δεν τις κάνει λέω εγώ ο Κυριάκος αυτές τις εκλογές, να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα; Ωχ καημένε…

Δημήτρης Καμπουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: