Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Υπό διάλυση το «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ - Βγαίνει μπροστά ο Τσακαλώτος

Την πιο ακραία απόγνωση βιώνει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αντιληφθεί ότι η κοινωνία, στην οποία επιχειρεί με αφορμή διάφορα γεγονότα και κρίσεις να απευθυνθεί, απλώς δεν ασχολείται μαζί του, δεν τον ακούει.
Όλες οι απόπειρες, στις οποίες επιδόθηκε για να εγκατασταθεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ στην κοινή συνείδηση ως ο έτερος πόλος του πολιτικού συστήματος, απέβησαν άκαρπες, παρά το ότι ο ίδιος και οι άμεσοι συνεργάτες του δεν φείσθηκαν παροχών και υποσχέσεων προς όλους και για όλα πιστοί στη δοκιμασμένη τακτική «κανένας δεν έχασε υποσχόμενος»...
Οι αποτυπώσεις των πρωτοβουλιών του στο κοινωνικό σώμα, όπως από τις σχετικές μετρήσεις προκύπτει, χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά αδύναμες», δεν διαθέτουν την παραμικρή δυναμική διείσδυσης στις κοινωνικές διεργασίες και προσφέρουν, κάθε φορά, προνομιακό πεδίο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση να συνομιλούν με τους πολίτες με όρους μοναδικού πρωταγωνιστή και να διαμορφώνουν όπως επιθυμούν τους συσχετισμούς.
Το «δολοφονικό» χτύπημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται στη στρατηγική που έχει χαράξει ο εκφραστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Κίνησης των 53.
Εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου μετά την τοποθέτηση σε θέσεις - κλειδιά στελεχών της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, που περιχαρακώνουν το κόμμα και ακυρώνουν κάθε απόπειρα δημοκρατικής λειτουργίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα στελέχη που τον ακολουθούν χάραξαν νέα στρατηγική. 

Διαβάστε περισσότερα στο "Καρφί του Σαββατοκύριακου"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: