Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Δεν κάνει πίσω ο Τσακαλώτος - Η στρατηγική φθοράς ενός αδύναμου Τσίπρα

Το «δολοφονικό» χτύπημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου της περασμένης βδομάδας κατά του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται στη στρατηγική που έχει χαράξει ο εκφραστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Κίνησης των 53.
Εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου μετά την τοποθέτηση σε θέσεις - κλειδιά στελεχών της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, που περιχαρακώνουν το κόμμα και ακυρώνουν κάθε απόπειρα δημοκρατικής λειτουργίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα στελέχη που τον ακολουθούν χάραξαν νέα στρατηγική που περιλαμβάνει τους ακόλουθους άξονες:...
1ον) Διαρκή κριτική στις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας και στα πρόσωπα που την εκφράζουν.
2ον) Διαφοροποίηση από τον Αλέξη Τσίπρα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτικό πολιτισμό, το επίπεδο της δημόσιας αντιπαράθεσης και τον λαϊκισμό. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η δημόσια διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον Αλέξη Τσίπρα, που έφτασε σε σημείο να ξεπεράσει ακόμα και τον ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό πολιτικό απατεώνα.
3ον) Αποφυγή μετωπικής ρήξης με τους προεδρικούς. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να δώσουν άλλοθι στον αρχηγό του κόμματος για να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις.
4ον) Προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα πολιτικά και οργανωτικά για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πεπεισμένος ότι ο Μητσοτάκης μετά το τέλος της εφιαλτικής πανδημίας θα στήσει κάλπες πριν αρχίσει η ραγδαία φθορά της ΝΔ. Θεωρεί επίσης βέβαιη την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξέλιξη αυτή θα δρομολογήσει αναγκαστικά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Οι «53» εκτιμούν ότι μαζί με τον Τσίπρα θα καταρρεύσει και η ομάδα των προεδρικών, αφού θα χρεωθεί μια νέα εκλογική ήττα.
5ον) Έχοντας στο ενεργητικό του μια θητεία στο υπουργείο Οικονομικών, για την οποία κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει αφού άφησε μαξιλάρι 32 δισεκατομμυρίων στον δημόσιο κορβανά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο μόνος που μπορεί να προβάλλει ως αξιόπιστη λύση στον ΣΥΡΙΖΑ.
6ον) Έχει αποφασίσει να διευρύνει την Κίνηση των «53» με συμμετοχή στελεχών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απογοητευμένοι με τον πρώην πρωθυπουργό .

Με πληροφορίες από το «Καρφί» του Σαββατοκύριακου


Δεν υπάρχουν σχόλια: