Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εμβόλια και η ανο(η)σία της αγέλης

Αρχές Νοεμβρίου και ο Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωνε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως πουλάει ελπίδα για ένα εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί. 
Σήμερα οι πλέον στενοί του συνεργάτες, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, αλλά και η Κουμουνδούρου κραυγάζουν στα σοσιαλ μίντια πως στην Ελλάδα έφτασαν λιγότερο από 10.000 δόσεις προκαλώντας για μια ακόμη φορά την κοινωνία.
Το έλλειμμα στρατηγικής στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι περισσότερο από... εμφανές. Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του έχουν ''γαντζωθεί'' πάνω στην πανδημία και πυροβολούν κατα ριπάς χωρίς στόχο απλά και μόνο για να κάνουν θόρυβο. Και να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε, όπως αναφέρει και ο Νίκος Φίλης, να λειτουργήσουν τα κινήματα και οι πολίτες «ως κοινωνικός προσάναμμα οργής και ελπίδας».
Μόνο που πλέον αυτός ο θόρυβος γίνεται ενοχλητικός για την ίδια την κοινωνία που τους έχει γυρίσει την πλάτη ζώντας επί 11 μήνες σε μια κατάσταση που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία δεκάδες χρόνια στον πλανήτη, υπερβαίνοντας ακόμη και τους δύο παγκόσμιους πολέμους δεδομένου ότι αυτή τη φορά ο εχθρός είναι αόρατος.

Χωρίς κανένα πρόγραμμα, χωρίς προτάσεις, με ακραίο ρητορικό λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες εμφυλιοπολεμικές. Με διχαστικό, χωρίς ειρμό και συγκεκριμένο σχεδιασμό αλλάζοντας θέσεις, με έναν κοινό στόχο μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να απολαμβάνει.
Κορυφαία στελέχη, στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πρόσωπα που κατα γενική ομολογία επηρεάζουν την τακτική του κόμματος αφού τα εμβόλια άρχισαν να διανέμονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μπήκαν στη λογική να ασχοληθούν με τον αριθμό αυτόν που έφτασαν το Σάββατο. Την πρώτη παρτίδα που πήγες σε όλες τις χώρες προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας στους πολιτες
Και αυτό το μήνυμα ελπίδας, την ώρα που στο σύνολο των χωρών μελών της Ε.Ε. χαρακτηρίζουν ως ιστορικό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν για να το μετατρέψουν σε πεδίο αντιπολίτευσης.
Τα 10000 εμβόλια, που θα ακολουθήσουν χιλιάδες ακόμη και μάλιστα πριν καν γυρίσει ο χρόνος, μετατράπηκαν σε πεδίο άσκησης χλευασμού και επιθέσεων κατά του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών.

Ο Νίκος Παππάς στa social media το είδε μάλλον σαν ευκαιρία για να αναφέρει:
«Η κυβέρνηση να κάνει το εμβόλιο της αλήθειας. Ξεκινήσαμε με 2 εκ. εμβολιασμούς/μήνα & καταλήξαμε να ξεκινάμε με 9.000 εμβόλια.Ο εμβολιασμός πρέπει να επιταχυνθεί. Η μικρή εισαγωγή παρτίδας εμβολίων να μην αποτελέσει αφορμή απραξίας και στην ενίσχυση της υγείας και της οικονομίας.»

Για τον Παύλο Πολάκη που αναδημοσιεύει αναρτήσεις Συριζαίων και τρολς το εμβόλιο άλλωστε δεν είναι πανάκεια. Το έχει δηλώσει κατ επανάληψη ακολουθώντας τη γραμμή Τσίπρα που επιχειρεί με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα κόντρα στο ρεύμα και την ίδια την κοινωνία που του δείχνει το δρόμο της αλλαγής πολιτικής σε κάθε δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί την περίοδο της πανδημία.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολς που ακολουθούν τυφλά ότι λέγεται αναπαράγοντας ότι fake news έχει κυκλοφορήσει φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Φταίει για την «ελλιπή» ενημέρωση, φταίει διότι ενημερώνει και άρα πουλάει ελπίδα, φταίει για την πανδημία και τους νεκρούς (το έχει δηλώσει επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε), φταίει τώρα και για τον αριθμό των εμβολίων που ήρθαν στη χώρα και δεν είναι 2 εκατομμύρια.

Το τι γίνεται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο ουδόλως απασχολεί, αρκεί οι κραυγές να είναι δυνατές.
Μόνο που ο θόρυβος κουράζει και προκαλεί αγανάκτησή, όχι όπως αυτή που ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του επιθυμούν προκειμένου να δημιουργηθούν οι νέες πλατείες.
Η αγανάκτηση για πρώτη φορά στρέφεται προς την αντιπολίτευση, από μια κοινωνία κουρασμένη που αναζητεί φως ελπίδας για μια έστω και μερική επιστροφή στην πραγματικότητα.


Και εκεί στην Κουμουνδούρου μένουν να αναρωτιούνται σε κάθε δημοσκόπηση τι φταίει που η στασιμότητα έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα χαμηλά ποσοστά και την αδιαφορία των πολιτών να κυριαρχεί έναντι των όσων με στεντόρεια φωνή καταγγέλλουν.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ποσοι ειστε εκει στο liberal;Εχασα λογαριασμο.Γιωργακ,αυτα που λες στερουνται πραγματικοτητς.Δεν εινι ετσι τα πραγματα,δεν το΄χεις[Εγω δε λεω οτι ειστε πουλημενα τομαρια στην υπηρεσια του Κουλη]