Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

2020: Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη σε μία χρονιά αναταράξεων και προκλήσεων

Την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό καταδεικνύουν όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στη διάρκεια μιας δύσκολης γεμάτης αναταράξεις χρονιάς αλλά και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους πολίτες.
Ο πρωθυπουργός διαθέτει ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο το οποίο το έχτισε στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, ενώ φροντίζει να το προστατεύει περιφρουρώντας τις βασικά θετικά χαρακτηριστικά της σημερινής... διακυβέρνησης, όπως είναι η υπευθυνότητα, ο ρεαλισμός, η αλήθεια και ο σεβασμός στον πολίτη.
Εντυπωσιακή είναι η ανθεκτικότητα που καταγράφει ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικό πρόσωπο που έχει πετύχει να δημιουργήσει μία σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία μέσα από την εκ του σύνεγγυς επαφή.
Αυτό που του δίνει ακόμη περισσότερους πόντους σε μία δύσκολη και απαιτητική ομολογουμένως περίοδο είναι το θάρρος που επιδεικνύει να παραδέχεται τυχόν λάθη στην άσκηση των καθηκόντων του, καταγράφοντας γρήγορα ανακλαστικά σε θέματα κρίσεων χωρίς να αφήνει τίποτε να το επηρεάσει ο παράγοντας τύχη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτει στην παρούσα φάση ο κ. Μητσοτάκης είναι η καλή εικόνα που συντηρεί ανάμεσα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που του δίνει την ευκαιρία να αυξήσει την επιρροή του σε άλλα εκτός παραδοσιακής κομματικής βάσης κοινά και να διεκδικήσει ακόμα περισσότερες ψήφους στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο συνεργασίας με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του παρακολουθώντας στενά την επίτευξη των στόχων και τις επιδόσεις του καθενός, ενώ εφόσον η κατάσταση στο θέμα της πανδημίας βελτιωθεί τότε ενδέχεται να κάνει και κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα για περιπτώσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών.

Εν κατακλείδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πετύχει να καταστήσει του εαυτό του ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή της χρονιάς που φεύγει και με τις κατάλληλες κινήσεις βάζει τις σωστές βάσεις για μία νέα τετραετία.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Αντε,εγω να σας βριζω και σεις μετα να χεζεστε να βγαζετε γλοιωδη κειμενακια γι αυτο τοδιεστραμμενο υπαλληλακι μπας και προλαβουν τα αφεντικα του,κρατωντας τον στην εξουσια,να αρπαξουν τα δις το '22.Πλακα εχει.