Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μπάζει νερά από παντού το μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχει τέλος η εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου

Σκηνικό απόλυτης διάλυσης επικρατεί στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τα αντίπαλα στρατόπεδα να βρίσκονται στα χαρακώματα και να ετοιμάζονται για τα επόμενα επεισόδια της εμφύλιας σύρραξης.

Οι δυσμενείς εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν θορυβήσει και τους πιο πιστούς οπαδούς του κόμματος, την ώρα που το οικογενειακό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έσπευσε όχι τυχαία, να...στείλει τα δικά του μηνύματα στους αντιρρησίες και τους αντεπαναστάτες που έχουν σηκώσει μπαϊράκι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει χάσει τον έλεγχο και απειλεί πλέον με πειθαρχικά μέτρα τα στελέχη εκείνα που σήκωσαν ανάστημα, βλέποντας την συντονισμένη προσπάθεια της ηγεσίας να τους βγάλει έξω από το παιχνίδι της πρώτης γραμμής επιδιώκοντας ουσιαστικά την αποστρατεία τους.
Το ανοδικό σπιράλ της εσωστρέφειας και της εσωτερικής μιζέριας που ξετυλίγεται καθημερινά στην Κουμουνδούρου αυξάνει τα συναισθήματα απογοήτευσης στους ψηφοφόρους που δεν πιστεύουν στα μάτια τους με τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν στην αγαπημένη τους παράταξη.
Το ενδεχόμενο διαγραφών που πλέον είναι ορατό και ο κίνδυνος διάσπασης στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανακωχή, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ανέτοιμος να παίξει με διάρκεια στο τερέν του δικομματισμού.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ και τα στελέχη του για να επανακάμψουν, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό σκηνικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: