Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τσακαλώτος «άδειασε» τον Τσίπρα (εικόνα)

Ανεξέλεγκτες είναι πλέον οι εσωκομματικές «μάχες» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «άδειασε» τον Αλέξη Τσίπρα, ανεβάζοντας το κι άλλο το «θερμόμετρο» στην Κουμουνδούρου.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για το νέο αφήγημά του περί πολιτικής απάτης της Κυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος ότι τίποτα δεν τελείωσε εσωκομματικά παρά τις οποίες αλλαγές έκανε μέσα... στο κόμμα.
Σε ανάρτηση του στο facebook ο επικεφαλής της ομάδας των «53+» και πρώην υπουργός αναφέρει: 
«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης.
Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» αναφερόμενος στον πρωθυπουργό στην συζήτηση που έγινε για την πανδημία μέσα στην Βουλή.

Ακόμα, στη ΔΕΘ είχε αποκαλέσει πολιτική απάτη την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας.

Για πολλούς η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν αναμενόμενη αφού στον πρόσφατο ανασχηματισμό των τομεάρχων ο Αλέξης Τσίπρας του πήρε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και το έδωσε στην Έφη Αχτσιόγλου, πηγαίνοντας τον πρώην τομεάρχη στην Βουλή.

Αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όμως, οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν την αντίδραση του.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη είχε επιχειρήσει πάντως να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας:

«Δεν υπάρχει κανένα «κούρεμα» του Ευκλείδη. Το να είναι κάποιος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής του μεγάλου Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «κούρεμα». Είναι μια σημαντική θέση ευθύνης.

Γνωρίζω το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων για τη σχέση μου με τον Τσακαλώτο. Η σχέση μας είναι άριστη, η πολιτική και προσωπική. Έχουμε άλλους κώδικες επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υποτίμηση να δίνει κάποιος την μάχη από τέτοιο μετερίζι. Όταν διαφωνούμε, δεν το κάνουμε για να βάλουμε τρικλοποδιά σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν βαρονίες ή τιμάρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά σε άλλα κόμματα. Ο Τσακαλώτος παραμένει ο βασικός συνεργάτης μου και για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: