Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Οι διακοπές στο κότερο, ο «Παπασπιτούλης» και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Το αφήγημα περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστέρας, το «σκότωσε» η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Την χαριστική βολή έδωσαν οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα το καλοκαίρι του 2018 στο κότερο, οι διάφοροι Πετσίτιδες, τα στελέχη του και τώρα ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσα από το μπαράζ αγορών ακινήτων και εκμίσθωσής τους σε ΜΚΟ και μετανάστες.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν μουδιασμένοι τους... συνοδοιπόρους στη μάχη κατά των πλουσίων, της ιδιοκτησίας και των ακινήτων να δρέπουν τους καρπούς της ενασχόλησης με την πολιτική και κυρίως της εμπλοκής με την Αριστερά.
Η υπόθεση Παπαδημούλη έχει δημιουργήσει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα ιδιαιτέρως σοβαρό. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και το γεγονός πως η Κουμουνδούρου επέλεξε να «ρίξει» στο διαδίκτυο το σποτ κατά των δημοσιογράφων επιβεβαιώνει απλά τον πανικό που επικρατεί.

Οι ψηφοφόροι, όλοι αυτοί που με σημαία τους το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» έκλεισαν τα αυτιά και τα μάτια προκειμένου να ξεχάσουν τις βόλτες του Αλέξη Τσίπρα με το κότερο της Κ. Παναγοπούλου, έχουν βρεθεί τώρα αντιμέτωποι με έναν ακόμη εκπρόσωπό τους.

Ο Δ. Παπαδημούλης δεν παρανόμησε αγοράζοντας ακίνητα. Χτύπησε όμως στην καρδιά του Συριζαίου ψηφοφόρου. Του προερχόμενου από το 3% που είδε το κόμμα του να γίνεται ακόμη και κυβέρνηση. Που κατάπιε την κωλοτούμπα (την κορυφαία σάτιρα του ΣΥΡΙΖΑ) με το δημοψήφισμα, την υπογραφή ενός μνημονίου, τις διάφορες υποθέσεις και τις σχέσεις με την ελιτ, τον Πετσίτη και τους άλλους Πετσίτηδες.

Ακόμη και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο κατάπιε. Παρ' ότι ήταν χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο των αριστερών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε τον συμβολισμό της πράξης του και γι αυτό δεν ανακοίνωσε τον τόπο των διακοπών του. Και όταν αποκαλύφθηκε, τότε ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεκουραστεί ο ίδιος και η οικογένειά του. Μακριά από τα βλέμματα των αδιάκριτων και των αριστέρων…

Για τα πούρα, που ο Πάνος Καμμένος όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει, τον είχε μάθει να καπνίζει, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το ξεπέρασαν πιο εύκολα. Αλλώστε και ο Φιντέλ και όχι μόνο, πούρα κάπνιζε. Αυτό όμως με τα ακίνητα ήταν το κερασάκι στην τούρτα του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος. Και ας έχουν και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

Όταν όμως αγοράζεις κοψοχρονιά 15 ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές και εν συνεχεία τα νοικιάζεις σε ΜΚΟ και μετανάστες, -δεν τα παραχωρείς ως γνήσιος αριστερός- αυτό δεν ξεπερνιέται εύκολα. Ειδικά αυτή την περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρεί ταυτότητα και τον εαυτό του.

Το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βέρτιγκο. Από τη μια πλευρά μια βασική παράμετρος της ύπαρξης του, το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο ως ένα κληρονομικό χάρισμα έχει μεταφερθεί από τους παλαιούς αριστερούς, τίθεται υπό πλήρη αμφισβήτηση από τους ίδιους του ταγούς του. Από την άλλη βλέπει να «εισβάλλουν» στο κόμμα οι παλαιοί Πασοκοι.

Ολοι αυτοί που θεωρούνταν κόκκινο πανί έρχονται να κάνουν πράξη το Pasokofikation με τον Αλέξη Τσίπρα να στρώνει κόκκινο χαλί και να ξεπλένει τα, κατά την αριστερά, βαρύτατα αμαρτήματά τους από τα χρόνια της διακυβέρνησης.

«Πίσω από το ηθικό πλεονέκτημα, κρύβονται ανήθικοι πλεονέκτες» έγραφε ο Αρκάς σατιρίζοντας με σκίτσο του τον Μάιο του 2019 τις τότε εξελίξεις. Ένα σκίτσο που παραμένει επίκαιρο και σήμερα, δίνοντας την εικόνα για το που βρίσκεται το περίφημο αφήγημα του «αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: