Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκαθάρισμα έως τον Σεπτέμβριο - Κινδυνεύει να πέσει κάτω από 20%

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά την κατάσταση, όπως αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή, που γνωρίζει το παρασκήνιο που παίζεται στην Κουμουνδούρου.
Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να βρεθεί σε επίπεδα πολύ κάτω του 20%, όπως καταγράφουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Η έλλειψη στρατηγικής, ο διαρκής εμφύλιος και η... δημοσκοπική κατάρρευση οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα σε πολιτική αποστρατεία, αν δεν πάρει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το ζητούμενο για την ομάδα των προεδρικών είναι αν θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα πολιτικής διάσωσης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκαστικά θα οδηγηθεί σε πολιτική αποστρατεία, αν ηττηθεί για μία ακόμα φορά, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν για διάφορους λόγους δεν περπατήσει αυτή η επιλογή, τότε αναγκαστικά θα προκαλέσουν ρήξη με την εσωκομματική αντιπολίτευση και μέσα από Σταλινικού Τύπου εκκαθαρίσεις θα εξασφαλίσουν τον απόλυτο έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου έχει επανέλθει στις καλές εποχές των κομμάτων της Ανανεωτικής Αριστεράς με τις ομάδες, τις φράξιες και τις φατρίες να σφάζονται στην κυριολεξία και τον Αλέξη Τσίπρα να περιορίζεται προς το παρόν σε ρόλο τροχονόμου, γιατί βρίσκεται σε καθεστώς πολιτικής επιτήρησης.
Ο Γραμματέας του Κόμματος, που έχει κατοχυρώσει αυτόνομο ρόλο και δεν δέχεται χειραγώγηση από την ηγετική ομάδα, βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων μηχανισμών.
Από τη μια μεριά η ομάδα Τσίπρα και από την άλλη ο Σκουρλέτης με όλα τα εμβληματικά στελέχη της Αριστεράς, που αρνούνται τις πρακτικές συναλλαγής με ένα σύστημα στελεχών και Μέσων Ενημέρωσης, που έχει ανάγει σε στρατηγική τη λάσπη και την ίντριγκα.

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: