Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Εκλογικός συναγερμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Στόχος του Τσίπρα οι βρόμικες εκλογές" [Video & Photos]

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Summer School της ΟΝΝΕΔ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους πολίτες να απαξιώσουν πολιτικά τον παλαιοκομματισμό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ...
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
«Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το κυβερνητικό 'δίδυμο της καταστροφής' Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μια κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κάτι που θα τους κάνει όλο και πιο επικίνδυνους στις πρακτικές τους, όλο και πιο αχαλίνωτους στην προπαγάνδα τους.
Σας καλώ, λοιπόν, σε ετοιμότητα όχι μόνο για να ηττηθεί αλλά και για να απαξιωθεί πολιτικά ο παλαιοκομματισμός που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι εκλογές θα είναι οι δικές σας εκλογές.
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα μας φέρουν τη νίκη. Και είναι η νεολαία που θα γίνει πυξίδα της κυβέρνησής μας – μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων σε μία αναγεννημένη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό λέγοντας ότι |ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να διευρυνθεί αλλά έψαξε στα αζήτητα”.
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
«Προ ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας απελπισμένα κάποιον αντιπερισπασμό, κατέφυγε σε ανασχηματισμό. Αλλά αντί για ενδιαφέρον, προκάλεσε σε άλλους θλίψη και σε άλλους θυμηδία.
Στα Γρεβενά, όπου βρέθηκα, ουδείς τον πήρε χαμπάρι. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του - και όσοι το έκαναν -κυρίως στην Αθήνα- τον σχολίασαν ως ανέκδοτο.
Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
Είπε, λέει, να 'διευρυνθεί', αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά.
Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό».
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
Παράλληλα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Νέα Δημοκρατίας δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή ούτε στην επόμενη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την ως «συμφωνία που μεθοδευτηκε ερημην του λαού».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως οι ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν.
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
«Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπισθούν και θα αποδοθούν. Είναι χρέος στη μνήμη των πολιτών που χάθηκαν και απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη.
Γιατί το Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός.
Απόδειξη διάλυσης μιας χώρας, που έφτασε να θρηνεί ένα νέο παιδί κάτω από την Ακρόπολη. Και να αφήνει χωρίς νερό και ρεύμα πότε την Ύδρα, πότε την Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και πότε την Κίμωλο».
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική και για το κομμάτι της οικονομίας, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δένουν τη χώρα μέχρι το 2060.
«Υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε, όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%.
Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές.
Ομιλία Μητσοτάκη στην ΟΝΝΕΔ
Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060.
Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: