Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Το βρόμικο σχέδιο Τσίπρα να παραδώσει "καμμένη γη" στον Κυριάκο

Εκτός από τη στρατηγική του διχασμού το Μαξίμου καταφεύγει και στο βρόμικο σχέδιο της "καμένης γης".

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση σκοπεύει να περάσει μια σειρά από νόμους που υπονομεύουν ανοιχτά την οικονομία της χώρας.
Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να καταθέσουν νομοσχέδιο για αύξηση του κατώτερου μισθού όταν η ανεργία βρίσκεται στο 21%. Μια τέτοια εξέλιξη αναγκαστικά θα προκαλέσει κύμα απολύσεων και νέες στρατιές ανέργων.
Απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είναι... να μην περικοπούν οι συντάξεις τον Ιανουάριο, όπως ο ίδιος έχει νομοθετήσει σε συνεργασία με τους δανειστές.
Στην ουσία μεταφέρει και αυτό το πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μια σειρά ακόμα νομοθετικών πρωτοβουλιών θα αφορούν παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό και να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα στις αγορές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο δανεισμός.

Το κόλπο με τα νομοσχέδια


Με μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών το Μαξίμου επιχειρεί να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση. Ο στόχος είναι προφανής: Να εμφανίζεται η αντιπολίτευση ότι αντιδρά σε μια σειρά δήθεν φιλολαϊκών μέτρων για να μπορεί στη συνέχεια να γίνει η κατάλληλη σπέκουλα από τον μηχανισμό προπαγάνδας.
Ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή, «Τσοβόλα δώσ΄ τα όλα», ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να παραμυθιάσει τον κόσμο, τάζοντας φοροελαφρύνσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ και επιδόματα για μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες.
Το Μαξίμου προσβλέπει στις ψήφους των λεγόμενων επιδοματούχων.
Πρόκειται για μια νέα κοινωνική τάξη που αναπτύχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της πολιτικής των πελατειακών σχέσεων.
Βεβαίως οι παροχές που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη μπορεί να τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Αλλά αυτό ακριβώς επιδιώκει γιατί γνωρίζει ότι τον Μάιο θα αναλάβει νέα κυβέρνηση την οποία θα έχει φροντίσει να υπονομεύσει με τη στρατηγική της καμένης γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: