Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μητσοτάκης: Αντί για φιέστες, στις 20 Αυγούστου ο Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις προσωπικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του για τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην Athens Voice.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «αφηρημένη» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και τονίζει ότι το μόνο που μένει να κάνει, είναι...
στις 20 Αυγούστου, «ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές και μετά από τέσσερις εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζει ότι «Οι ευθύνες θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ και αυτό το οποίο ενοχλεί ακόμα περισσότερο είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κ. Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο».

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για κυνισμό και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μίας μεγάλης τραγωδίας από την πλευρά της κυβέρνησης. «Αντί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, να συναισθανθούν αυτό το οποίο έγινε, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κουνήσουν το δάκτυλο, να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους, στους αυθαιρετούχους, στους πολίτες, οι οποίοι κάηκαν, στους ίδιους τους νεκρούς. Και να πουν ότι εμείς δεν φταίμε για τίποτα, διότι όλα αυτά είναι παθογένειες 40 ετών. Όταν -προσέξτε- ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να κατατεθεί η τροπολογία τότε, που φέρει και την υπογραφή των αρμοδίων υπουργών, για την αναστολή των κατεδαφίσεων. Να σταματήσουμε, λοιπόν, επιτέλους σ’ αυτόν τον τόπο να προσποιούμαστε. Και ηγεσία, για εμένα, σημαίνει πραγματική ανάληψη ευθύνης. Εγώ περίμενα στα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών που διαχειρίστηκαν την κρίση, να δω -με πρώτο τον πρωθυπουργό- πραγματική συντριβή. Αντ’ αυτού, είδα πάλι χθες αυτήν τη θλιβερή επικοινωνιακή φιέστα στο Λαύριο, ούτε καν στο Μάτι, στο Λαύριο, 30 χιλιόμετρα μακριά από το Μάτι, χαμόγελα και χαριεντίσματα. Είναι ντροπή και είναι θλιβερό το θέαμα, για άλλη μια φορά», επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός δεν διδάχτηκε τίποτα από την τραγωδία και στέκεται στην επιλογή του νέου γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.  «Ξέρετε τι θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα; Στην κρίσιμη θέση του γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κάνει πραγματικά μια προσπάθεια να επιλέξει -αν είναι δυνατόν και με διακομματική συναίνεση- ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας. Αντ’ αυτού, επέλεξε ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα έχει ένα γκρίζο παρελθόν σε εξοπλιστικά προγράμματα. Έμαθε άραγε τίποτα ο κ. Τσίπρας από όλα αυτά τα τραγικά τα οποία έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες; Φοβάμαι πως όχι. Άρα, τα κροκοδείλια δάκρυα και η δήθεν προσπάθεια να μας πει ότι κάτι αλλάζει, δεν επιβεβαιώνεται από τις ίδιες τις επιλογές τις οποίες κάνει», τονίζει.

Επιμένοντας στο αίτημα του για εκλογές ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «Η χώρα δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από τον κύριο Τσίπρα. Απολύτως τίποτα. Ούτε από τον κύριο Τσίπρα, ούτε από τους Υπουργούς του, ούτε από τους μελλοντικούς Υπουργούς του σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο οποίος θα γίνει μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Έχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ήρθε η ώρα να φύγει». Επισημαίνει επίσης ότι όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλύτερα αλλά, χειρότερα. «Και σήμερα, εδώ που βρισκόμαστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση. Restart, για να χρησιμοποιήσω και τη γλώσσα της νέας γενιάς. Ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές. Τι πραγματικά μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν την κυβέρνηση τους επόμενους 9, 12 μήνες, αν υποθέσουμε ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της; Θα σας πω τι θα περιμέναμε, εάν συμβεί αυτό. Μεγαλύτερη τοξικότητα, μεγαλύτερη πόλωση, περισσότερο δηλητήριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάλλει κατά της κυβέρνησης και για τη μεταφορά Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές στο Βόλο. «Εδώ και τρία χρόνια ισχυρίζομαι με στοιχεία ότι η κυβέρνηση αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει καταδικασμένους τρομοκράτες, κατά συρροή δολοφόνους, ικανοποιώντας αργά, αλλά σταθερά όλα τους τα αιτήματα. Θα ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του ποιες είναι οι ανάγκες που τους υπαγορεύουν να κάνουν τέτοιες διευκολύνσεις απέναντι στους καταδικασμένους τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πρόθεση και καμία διάθεση ούτε να προσωποποιήσω αυτή τη συζήτηση. Και καταλαβαίνετε ότι, για μένα, δεν είναι μια συζήτηση συναισθηματικά αδιάφορη, ούτε να μπω σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τον κάθε κ. Κοντονή. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες πρέπει να βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Και εκεί θα βρεθούν εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί την διακυβέρνηση του τόπου. Αμετανόητοι καταδικασμένοι τρομοκράτες. Ο κύριος Κουφοντίνας έχει δολοφονήσει 11 ανθρώπους. Έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια. Δεν έχει ζητήσει ποτέ καμία συγγνώμη και παραμένει σήμερα ο ιδεολογικός καθοδηγητής της επόμενης γενιάς τρομοκρατών. Και αυτόν τον άνθρωπο η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, - για αυτό σε αυτόν τελικά καταλήγουν όλα - τον έστειλε στις αγροτικές φυλακές Βόλου για να κάνει έτσι πιο χαλαρή την παραμονή του», σημειώνει.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην Οικονομία μιλά για θίασο που κυβέρνησε τη χώρα τους πρώτους έξι μήνες του 2015 και τονίζει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. «Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. Διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και υπάρχει και ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Και υπάρχουν επίσης δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της ελληνικής δημοκρατίας, της χώρας μας. Για ποια έξοδο, λοιπόν, από τα μνημόνια, συζητάμε;», επισημαίνει και κάνει λόγο για ένα «θίασο» που κυβέρνησε τη χώρα τους πρώτους έξι μήνες του 2015, για να φτάσει η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, να αναγκαστεί να υπογράψει τρίτο πρόγραμμα και να παραταθεί αναίτια η κρίση για τουλάχιστον μια τριετία.

«Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές των συντάξεων, ούτε την μείωση του αφορολόγητου. Αυτά είναι μέτρα τα οποία έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Είναι μέτρα τα οποία ήταν τελείως αχρείαστα και τα οποία προέκυψαν και προστέθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο λογαριασμό, τον οποίο εξακολουθούν οι Έλληνες και πληρώνουν και σήμερα ακόμα, και θα πληρώνουν για αρκετά χρόνια ακόμα. Είναι ο λογαριασμός του πρώτου εξαμήνου του 2015 και βέβαια και της ανικανότητας και της καθυστέρησης στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που και σήμερα ακόμα χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, μην μας ρωτάτε εμάς για το αν μπορούν να αλλάξουν μέτρα τα οποία εμείς δεν τα ψηφίσαμε και με τα οποία προφανώς και δεν συμφωνούμε», τονίζει.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: