Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Όλη η Λέσβος βγήκε στους δρόμους – Σε άδεια καθίσματα μίλησε ο Τσίπρας [Photos]

Με πορείες, συγκεντρώσεις αλλά και κλειστά καταστήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Λέσβου τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε σε άδεια καθίσματα στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Η μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που διατηρούν ακόμα χαμηλό ποσοστό ως αντιστάθμισμα στις επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.
Ακόμα, το Συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου διαμαρτυρήθηκε «για την αθέτηση των υποσχέσεων για...
την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Την ώρα κατά την οποία που πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Συντονιστικό Όργανο έκανε σε συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς.
Ακόμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας την πρόσβαση στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου από τα βόρεια, πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των χωριών κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μεγάλες πορείες προς τη Γενική Γραμματεία.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος δεν πήγε στην ομιλία του πρωθυπουργού και μάλιστα ούτε τον υποδέχθηκε!
teloneio-mat

Τσίπρας: Κάποιοι δεν ήθελαν να είμαι σήμερα εδώ

«Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο που ολοκληρώνεται απόψε στην Μυτιλήνη.
«Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».
Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «οικονομική και προσφυγική κρίση, αποσταθεροποίηση στην γειτονιά μας είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και μπροστά σε αυτές παλεύουμε για να δει ο τόπος ένα καλύτερο μέλλον».

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και Αστυνομίας

Επεισόδια στη Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων της αστυνομίας
Λίγο πριν από τις 10 το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: