Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις νέων - «Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη» [βίντεο]

 Konstantinos Tsakalidis / SOOCΣυζήτηση με νεόυς είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιορίστηκε στα πολιτικά αλλά απάντησε και σε προσωπικές ερωτήσεις. «Δεν υπάρχει κανένας, περιορισμός, κανένα πρωτόκολλο, ρωτήστε ό,τι θέλετε» παρότρυνε τους νεολαίους ο πρόεδρος της ΝΔ.
Και πράγματι απάντησε σε όλα: Από τον... ΠΑΟΚ, μέχρι το πώς νιώθει όταν συναναστρέφεται με νέους.
Δείτε μερικές από τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη...


Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι «μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και νέων εκλογών.
«Ο σκοπός μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και έχω πει δημόσια και το επαναλαμβάνω ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε μια ευρεία κοινωνική και πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη άνεση να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης - απαντώντας σε σχετική ερώτηση μιας νέας, φίλης του κόμματος του - και πρόσθεσε:
«Αυτό που μπορώ να σου πω είναι, ότι είμαι σίγουρος, ότι μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη. Με άλλα λόγια, δε θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική, όπως ενδεχομένως θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Είμαι σίγουρος, ότι με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο, η χώρα την επόμενη μέρα θα έχει κυβέρνηση, διότι αυτό θα είναι τελικά το αίτημα των πολιτών, όπως θα εκφραστεί στην κάλπη».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια «πολιτική αλλαγή» που θα βοηθήσει να έρθουν επενδύσεις, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να έχουν οι νέοι ένα καλύτερο μέλλον, να αναχαιτιστεί το brain drain, αλλά και για υπάρχει μια προοπτική μελλοντικά για όσους θελήσουν να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να προσφέρουν στον τόπο.
«Να διαμορφώσουμε, όχι απλά μια ισχυρή πολιτική πλειοψηφία, αλλά μια κοινωνική δυναμική συμπόρευσης πολιτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα και ότι χρειάζεται μεγάλες αλλαγές σε πολλά πεδία πολιτικής για να μπορέσουμε επιτέλους να φύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο, στον οποίο έχουμε μπει» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα έχουμε μια δύσκολη δουλειά, την επόμενη μέρα, να ενώσουμε και πάλι τον ελληνικό λαό» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Το λέω, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε μια ακραία διχαστική νοοτροπία και σε ένα πολιτικό λόγο που με μεγάλη άνεση κυλά την δημόσια αντιπαράθεση στη λάσπη. Προσωπικά, δεν έχω καμιά διάθεση να ακολουθήσω σε αυτή την τακτική. Και πιστεύω ότι κι εσείς, ως νέα γενιά, ως νέοι άνθρωποι, δε θα το θέλατε αυτό. Το τελευταίο, το οποίο θέλετε, είναι να βλέπετε πολιτικούς αρχηγούς να μαλλιοτραβιούνται και να ανταλλάσουν ανακοινώσεις που σε καμιά περίπτωση δε συνάδουν με το λόγο που πρέπει να εκφράζει ένας πολιτικός. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να σας μιλήσουμε για τα προβλήματά σας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με τους νέους, απαντώντας σε ερωτήσεις τους σχετικά με το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για την ανεργία, την εκπαίδευση, την καινοτομία, κ.α., επεσήμανε την αξία της αριστείας, ως επιβράβευση της προσπάθειας και κάλεσε τους νέους να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους.
«Εγώ δε δέχομαι μια Ελλάδα που συστηματικά αποδίδει κάτω από τις προδιαγραφές της. Αυτό σημαίνει το «αξίζουμε καλύτερα». Είναι κάτι που πιστεύω βαθιά και είμαι σίγουρος ότι το πιστεύετε κι εσείς σα νέα γενιά και ελπίζω ειδικά στη νέα γενιά, στις δικές σας ηλικίες, αυτός ο λόγος να βρει ένα πραγματικό αντίκρισμα. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η πολιτική είναι προσφορά, αλλά είναι και η δυνατότητα που έχουμε να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες» και προέτρεψε τους νέους, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, να επιδιώκουν να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή.
«Και θέλω κι εσείς, απέναντι σε αυτή την γκρίζα πραγματικότητα, απέναντι στη μιζέρια, απέναντι στον κυνισμό, που συχνά όλοι μας βιώνουμε, να κρατήσετε αυτήν την έμφυτη αισιοδοξία και να βάλετε κι εσείς, όπως σας είπα πριν, το δικό σας λιθαράκι σε μια μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν αφορά εμένα, δεν αφορά τη ΝΔ, δεν αφορά το κόμμα μόνο, αφορά όλους μας, αφορά το κοινό μας μέλλον. Γιατί, εάν δε συμμετέχουμε στα κοινά δεν έχουμε και λόγο να ζητάμε τα ρέστα, από κανένα. Για αυτό και η ιστορία γράφεται πάντα από αυτούς που συμμετέχουν, δε γράφεται ποτέ από αυτούς που απέχουν».
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική του ζωή και εάν διαθέτει «ελεύθερο χρόνο». Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, τον αφιερώνει στην οικογένεια του, καθώς και στο διάβασμα και στην άθληση - είπε ότι προτιμά να αθλείται σε ομαδικά αθλήματα, ποδόσφαιρό και μπάσκετ -υπογραμμίζοντας και τα οφέλη της άσκησης για την υγεία και την πρόληψη ασθενειών. Ρωτήθηκε, επίσης, για το εάν επεδίωκε από μικρή ηλικία να γίνει πολιτικός και απάντησε ότι μέχρι κάποια νεαρή ηλικία ήταν πεπεισμένος ότι θα γινόταν γιατρός, αν και από την οικογένεια του είχε πάντοτε τα ερεθίσματα της πολιτικής.
Σε ερώτηση, για το ποιους θεωρεί τους σημαντικότερους Έλληνες ιστορικούς ηγέτες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πρώτον τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη διορατικότητα και για τον τρόπο του να κυβερνά και να πράττει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, επιφυλάχθηκε να μιλήσει «για ευνόητους λόγους» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σημειώνοντας μόνο ότι, ανάμεσα στα πολλά που διδάχθηκε από εκείνον, ήταν να λέει την αλήθεια, ακόμη και εάν δεν είναι ευχάριστη, ενώ εξήρε επίσης την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Χαρίλαου Τρικούπη.
«Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και να σας πω μόνο αυτό, το οποίο λέω και στα δικά μου τα παιδιά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Να βάζετε πολύ υψηλούς στόχους και να αγωνίζεστε σκληρά για να τους πετύχετε. Μη συμβιβαστείτε ποτέ με την μετριότητα».
Φωτογραφίες: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: