Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Γιατί οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και αύριο! Αρκεί να υπάρχει η χώρα... * Οι Αμερικανοί βλέπουν την ΝΔ στο 54%

Kι όμως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να προκύψουν από στιγμή σε στιγμή καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολα διαχειρίσιμη για την κυβέρνηση. 

Το προβληματικό πολιτικό περιβάλλον επιδεινώνει και η απουσία της κυβέρνησης Μέρκελ η οποία στήριζε τον Τσίπρα στην προσπάθεια της δημιουργίας του επίπλαστου κλίματος της εξόδου από τα μνημόνια.

Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η ανάγκη ενός 4ου ελληνικού μνημονίου θα ανατίναζε στην κυριολεξία Βερολίνο και Βρυξέλλες. Θα ήταν ο...
καθρέφτης της αποτυχίας τους η οποία είναι ολοφάνερη δια γυμνού οφθαλμού. Ο τρόπος με τον οποίο οι δανειστές ανέχτηκαν να εφαρμοστούν τα μνημόνια εκτόξευσε το χρέος στα 400 δις ευρώ, άφησε ανέγγιχτο το διεφθαρμένο κράτος και την εγχώρια επιχειρηματική διαπλοκή με αποτέλεσμα κανείς σοβαρός ξένος επιχειρηματίας να μην θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Σε ένα καθεστώς επενδυτικής ασφυξίας αποτελεί μονόδρομο για τους κρατιστές της εξουσίας η συνέχιση της εξαντλητικής φοροεπιδρομής. Οτι πιο χυδαίο και εξευτελιστικό έζησε ο Ελληνας από την εποχή της Τουρκοκρατίας συμβαίνει σήμερα. Ούτε οι Τούρκοι κατακτητές δεν ζητούσαν τόσο δυσβάστασχτα χαράτσια.
Η μόνη ανάσα που απομένει για τα έσοδα του κράτους είναι ο τουρισμός αλλά εδώ αρκούν νέα Ιμια, δηλαδή μια προβοκάτσια του Ερντογάν, να μετατρέψει το Αιγαίο από τουριστικό προορισμό σε πολεμικό μέτωπο.
Ισως κάτι παραπάνω “γνωρίζουν” οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που δίνουν στον Μητσοτάκη και την ΝΔ το εξωφρενικό ποσοστό 54% σε περίπτωση που οι εκλογές δεν γίνουν εντός του πρώτου 6μήνου του 2018!
Ακόμη κι αν δεν υπάρξει το σχεδιαζόμενο (;) θερμό επεισόδιο οι Ελληνες φορολογούμενοι ζουν κάθε μέρα έναν πόλεμο φόρων το οποίο πυροδοτεί η κρατική φορομπηχτική μηχανή.
Ο Σύριζα κάθε μέρα που περνάει αργοσβήνει παρά τους διορισμούς στο διεφθαρμένο δημόσιο.
Κάθε μέρα που περνάει μετατρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εθνάρχη Νο2 ότι κι αν σημαίνει αυτό για τους ώμους του Μητσοτάκη.
Στο μεταξύ εξαφανίστηκε και από την πρώτη γραμμή του Σύριζα το θέμα Μαρέβα καθώς ο Μητσοτάκης τους διεμήνυσε πως εάν πάρει αυτοδύναμος την εξουσία θα σαπίσουν στη φυλακή όλοι οι σημερινοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και ο νοών νοείτω.
Οσο αφορά τους σχεδιασμούς του Ερντογάν στο Αιγαίο μόνο τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο βρίσκονται πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, της Γαλλίας, ή της (δίχως κυβέρνηση) Γερμανίας τα οποία θα μπορούσαν να δράσουν εντός 24ωρου στο πλευρό της Ελλάδος σε περίπτωση που ο Ερντογάν προχωρούσε σε προβοκάτσια στον αέρα η τη θάλασσα.
Αυτή τη στιγμή οι εξαντλημένοι από την φορομπηχτική λαίλαπα Ελληνες είναι ιδανικά πρόβατα προς σφαγή για τον κάθε Ερντογάν και γεμάτοι μίσος για την κυβέρνηση και τους δανειστές οι οποίοι ανέχθηκαν να εφαρμοσθούν με αυτόν το χυδαίο φορομπηχτικό τρόπο τα μνημόνια χωρίς στο μεταξύ να μεταρρυθμισθεί το διεφθαρμένο κράτος.
Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Σύριζα βρίσκεται πιο κοντά στη Κόλαση. Δυστυχώς το ίδιο και η χώρα-πατρίδα.
Υ.Γ. : Ας μην μιλήσουμε για τα 120 δις ευρώ κόκκινα δάνεια και τα capital controls που μετατρέπουν την Ελλάδα σε ξοφλημένο asset. Εαν προσθέσετε στην εικόνα και ένα θερμό-πολεμικό επεισόδιο ή ακόμη και έναν πόλεμο στο Αιγαίο- που ίσως βολεύει τον Τραμπ μια και ο πλανήτης θα έστρεφε το ενδιαφέρον στην ελληνική κόλαση και θα ηρεμούσε και ο βορειοκορεάτης ψυχασθενής. Ολα αυτά ας τα λάβουν υπόψη τους οι κυβερνώντες.
Στην πραγματικότητα σήμερα ο Σύριζα δεν υπάρχει. Το ζητούμενο είναι αν αύριο θα υπάρχει η χώρα…
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: