Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μπίζνες στα κολαστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες λαθρο hot spot
Τα hot spot ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λίγο πριν ιδιωτικές εταιρείες αναλάβουν να τα κτίσουν και κάποιες άλλες να σιτίσουν τους πρόσφυγες. 
Έκτοτε αγνοείτε η τύχη των ... κέντρων κράτησης. 
Αν οι άνθρωποι ζουν εκεί καλά ή όχι. 
Απ' ότι λένε πάντως τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για κολαστήρια...


Συχνά θα έχετε παρατηρήσει στο facebook φωτογραφίες με πεταμένες μερίδες φαγητού σε κάποιο hot spot. Από κάτω υπάρχουν σχόλια αναγνωστών που σπεύδουν να βγάλουν όλη τους την χολή για αυτούς τους ανθρώπους, θεωρώντας ότι μας οφείλουν και χάρη που είναι ακόμη ζωντανοί. Δεν τους πέρασε καν από το μυαλό η πιθανότητα να μην τρώγεται το φαγητό που τους έχει προσφέρει κάποιο catering. Να είναι δηλαδή για τα σκουπίδια.
Μία νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ερευνήσει σε βάθος την σχέση των ανθρωπιστών που ανέλαβαν να στήσουν μία από τις μεγαλύτερες μπίζνες που έχει ποτέ κτιστεί σε αυτή την χώρα. Και στηριζόμενες, μάλιστα, στον ανθρώπινο πόνο. Ότι θα είχε αυτή την κατάληξη το κύμα του ... ανθρωπισμού του 2015, ήταν κάτι που εμείς το περιμέναμε!
Θα πούμε κάτι απλό. 
Δεν θα κόστιζε λιγότερο αν οι άνθρωποι αυτοί έπαιρναν χρήματα στο χέρι τους για να ψωνίσουν τα αναγκαία; 
Να μπορούν να πηγαίνουν στα τοπικά μαγαζιά και να ψωνίζουν τρόφιμα και ό,τι άλλο θέλουν. Θα έφτιαχναν μόνοι τους το φαγητό και έτσι δεν θα βλέπαμε πεταμένες μερίδες στο προαύλιο. Επίσης, οι τοπικές κοινωνίες θα τους αντιμετώπιζαν με μεγαλύτερη ... κατανόηση.
Λένε ότι υπάρχει μια μυστική συμφωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν για το θέμα των προσφύγων. Εφόσον ισχύει αυτό, ελπίζουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθεί η κυρία Τασία για εκείνο που είχε κάποτε πει ότι “οι πρόσφυγες χάνονται”. Σαν να λέμε ότι ανοίγει η γη και τους καταπίνει.
Δεν πρέπει να βρεθεί μία λύση; 
Αυτό είναι σίγουρο. Αρκεί να επιστραφούν στις πατρίδες τους εκείνοι που πρέπει και μην “κολλήσουν” στα καραβάνια των απελπισμένων και άνθρωποι που δεν πρέπει. Ας πούμε μερικοί πρώην αξιωματικοί του τουρκικού στρατού.
Στα hot spot υπάρχουν πρόσφυγες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους επειδή κινδυνεύει η ζωή τους και παράνομοι μετανάστες που απλά ζητούν μία καλύτερη ζωή στην Δύση. Και οι μεν και οι δε έχουν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: