Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Επίθεση Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη στις ΗΠΑ»

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκηςμε αφορμή το ταξίδι και τις επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο γα χαμένη ευκαιρία σε μια ευνοϊκή συγκυρία, αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, τόνισε πως...
«ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των πολεμικών μας αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί».
«Θέσαμε τέσσερις στόχους σε σχέση με τον ρόλο της χώρας, τις επενδύσεις, τα εθνικά θέματα και τον ρόλο της ομογένειας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, μιλώντας στο πολυσυνέδριο Capital + Vision.
«Το πλεόνασμα για το οποίο η κυβέρνηση πανηγυρίζει είναι προϊόν της άγριας υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας, και βέβαια στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις «μένουν στα λόγια», καθώς και ότι οι αγορές προϊόντων δεν απελευθερώνονται. «Και οι επενδυτές αισθάνονται -και δικαιολογημένα- ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και υψώνει αδικαιολόγητα εμπόδια σε κάθε επένδυση, μικρή ή μεγάλη», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε σε τέσσερα σημαντικά βήματα των προτάσεων του κόμματός του:
μείωση των φορολογικών συντελεστών και νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. «Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να έχει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της οικονομίας τον υψηλότερο ή έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση», εξήγησε.
άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων. «Έχω προσωπικά δεσμευθεί για τη δημιουργία μίας και μόνης δημόσιας Αρχής σε επίπεδο υφυπουργού η οποία θα ασκεί όλες τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες για τις στρατηγικές επενδύσεις εάν η καθ’ ύλην αρμόδια δημόσια Αρχή δεν το πράξει εντός μίας αποκλειστικής προθεσμίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας. «Στόχος μας είναι να μπορούν οι τράπεζες να επιτελέσουν την πραγματική αποστολή τους, που είναι βέβαια η στήριξη των υγειών και παραγωγικών επενδύσεων», τόνισε.
εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων,ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: