Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η νέα ΥΕΝΕΔ του Νίκου Παππά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΕΝΕΔ
Το Σάββατο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κύριος Μπιρσίμ εγκαινίασε την επιστροφή του στη δημόσια τηλεόραση (στη θέση του προέδρου της επιτροπής ενημερωτικού προγράμματος), μ’ ένα βίντεο για την επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη» προσαρμοσμένο στην προπαγάνδα του Μαξίμου, στο ίδιο μήκος κύματος με το περιεχόμενο...
του άρθρου του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Documento.
Σε αυτό λοιπόν το ενημερωτικό βίντεο, οι τηλεθεατές βρέθηκαν εμβρόντητοι αντιμέτωποι με τα εκθειαστικά σχόλια στο άρθρο του κύριου Τσίπρα για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συνοδεύονταν με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού… εναλλάξ με φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου! Προς το τέλος του βίντεο, κι αφού τιμήθηκε δια του Αλέξη Τσίπρα η ιστορική επέτειος του ΠΑΣΟΚ (5 λεπτά διάρκεια), οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν για την... υποβολή των υποψηφιοτήτων για το νέο Αρχηγό της Κεντροαριστεράς: Πρώτα, αναφέρθηκε ότι η υποψήφια Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει σε εκδήλωση με αφορμή την «3η του Σεπτέμβρη», ακολούθως ακούσαμε δυο λόγια από τους Καμίνη, Ανδρουλάκη και Θεοδωράκη (1 λεπτό και 30 δεύτερα, διάρκεια) και η ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Κεντροαριστερά έκλεισε με δηλώσεις των: Νίκου Παππά, «κεντροαριστερά με Μητσοτάκη, Βορίδη και Γεωργιάδη δεν γίνεται», Κώστα Λαλιώτη, «σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» και Παύλου Γερουλάνου, «όχι στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ» (1 λεπτό και 25 δεύτερα, διάρκεια)!
Είναι, πραγματικά, απορίας άξιο πώς αυτός ο άνθρωπος, ο Τάσος Μπιρσίμ, που πέραν όλων των άλλων συνέδεσε το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, δέχθηκε να προβάλει αυτή την πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση, που θα τολμούσαν μόνο δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής!
Η γκεμπελικής μορφής διαστρέβλωση της αλήθειας (ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της ελληνικής Κεντροαριστεράς και διάδοχος του Αντρέα κι οι… δελφίνοι που… πρόδωσαν τα οράματα του Παπανδρέου για τις… καρέκλες) και η ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις σύμφωνα με την ιδεολογική ερμηνεία του κυρίου Παππά, είναι ένα σοβαρό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους πολίτες αλλά πρωτίστως τη δημοκρατία. Το πώς εννοεί ο υπουργός «τσιφλικάς» της ΕΡΤ την αστική Δημοκρατία, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας  προβληματίσει όλους το συντομότερο δυνατόν, όσο ακόμα υπάρχει δυνατότητα και επιτρέπονται οι προβληματισμοί.
Αυτή η ολοκληρωτικά καθεστωτική αντίληψη και η ξεδιάντροπη παραχάραξη της πραγματικότητας έχει εισβάλει επικίνδυνα στην καθημερινότητά μας. 
Δεν πρόκειται φυσικά μόνο για σύμπτωμα ακραίου λαϊκισμού ή επιδημία γραφικότητας, αλλά για συστηματική προσπάθεια να εμπεδωθεί ο παραλογισμός του ολοκληρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης, για την επιβολή της μιας άποψης, μέσα από την κατάργηση της αλήθειας, την καταστρατήγηση της κοινής λογικής και εν τέλει τη συντριβή της δημοκρατίας...
Πόση προπαγάνδα αντέχουμε να δεχθούμε ακόμα;

Της Αλίκης Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: