Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ψηφοφόροι με κλήρωση


Σχετική εικόναΌλη αυτή η θεότρελη ιστορία με την επιλογή του σημαιοφόρου στις μαθητικές παρελάσεις μετά από κλήρωση αποτελεί χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της κουτοπονηριάς και της πολιτικής απατεωνιάς που διακρίνει την κυβέρνησή μας. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Ως αριστερό (τρομάρα του…) κόμμα...
που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα εναντίον των μαθητικών παρελάσεων. Και όχι άδικα καθώς πρόκειται για ένα μιλιταριστικό και φασιστικό έθιμο που είχε επιβάλει προπολεμικά ο Ιωάννης Μεταξάς.
Όλα αυτά φυσικά μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία (ουσιαστικά, μέχρι τη «μετάλλαξη» του 2010). Εκεί η κατάσταση ζόρισε. Βλέπετε εκτός από την Αριστερά και το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, ο Νέος και Βελτιωμένος ΣΥΡΙΖΑ αντλεί ψήφους και από μια τεράστια «δεξαμενή» που βρίσκεται ανάμεσα στην (πολύ) δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και την Χρυσή Αυγή. Άλλωστε οι ρητορικοί των συριζαίων και των χρυσαυγιτών στα σόσιαλ μίντια είναι ουσιαστικά πανομοιότυπη. Αν προσθέσεις και το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων είναι ούλτρα συντηρητικοί (άλλο αν κάποιοι την είδανε τελευταία τσε γκεβάρες επειδή έγινε trendy) καταλαβαίνεις πως θέμα κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων από τον Τσίπρα και την παρέα του δεν υφίστατο.
Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος για να μην ενοχληθεί η ακροδεξιά πελατεία αλλά και να ενθουσιαστούν οι αριστερούληδες. Και τα σαΐνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το κατάφεραν! Οι παρελάσεις συνεχίζουν κανονικά μεν, ο σημαιοφόρος θα επιλέγεται με κλήρωση δε. Έτσι και επιβάλουμε «κομμουνιστική ισότητα» (οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να σηκώσει τη σημαία και όχι πια μόνο ο ψηλολέλεκας ή ο πιο σπασίκλας) και πετυχαίνουμε και ένα σφοδρό χτύπημα στην νεοφιλελέ «αριστεία». Άσε που με μια αβαβά κλήρωση (σαν τα παγωμένα σφαιρίδια που λένε πως χρησιμοποιούσε κάποτε ο Παναθηναϊκός στις κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας) αποφεύγουμε και το δυσάρεστο ενδεχόμενο να αγγίξει το τιμημένο λάβαρό μας και κάνας αλλοδαπός. Θα μου πείτε, είναι δυνατόν ένα τόσο φαιδρό τέχνασμα να αποδώσει καρπούς για μια κυβέρνηση που κορόιδεψε και φτωχοποίησε σε υπέρτατο βαθμό έναν ολόκληρο λαό; Μα φυσικά. Ήδη τα συριζοτρόλ έχουν «σηκώσει» το θέμα και φαντάζομαι πως σύντομα θα πράξουν το ίδιο και οι γνωστοί κονδυλοφόροι. Οι νυν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν διακρίνονται για την ευφυΐα τους κάτι που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά και εκμεταλλεύεται δεόντως.



Του Θανάση Χειμωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια: