Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Eurobasket U-20: Πανάξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων! - Συγκίνηση στην απονομή

Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων στο μπάσκετ, που επικράτησε στον τελικό του Ισραήλ με σκορ 65-56!

Η ελληνική ομάδα νίκησε τους Ισραηλινούς στον τελικό του Eurobasket U-20, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Με ψυχή, τσαμπουκά και καλά ποσοστά ευστοχίας από μακριά, οι διεθνείς μας υπέταξαν τους Ισραηλινούς και βρέθηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου...
Η αρχή ήταν δύσκολη για την ομάδα μας, που βρέθηκε να χάνει στο τέλος της α' περιόδου, ωστόσο στη συνέχεια οι καλές επιλογές και η ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. ανέτρεψαν την κατάσταση.
Ειδικά στο β' ημίχρονο οι Ελληνες παίκτες έπαιξαν με μυαλό και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας πανάξια στην κατάκτηση του τροπαίου.
Οι 12 διεθνείς που σήκωσαν το τρόπαιο: Μιχάλης Λούντζης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Φλιώνης, Θοδωρής Καρράς, Διονύσης Σκουλίδας, Νίκος Δίπλαρος, Γιάννης Αγραβάνης, Βασίλης Χρηστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Διονύσης Τάταρης.
Η Εθνική Νέων ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για τρίτη φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από οκτώ χρόνια (χρυσά το 2009 στη Ρόδο και το 2002 στη Λιθουανία). Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56.
Βασιλειάδης: Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».
Η Γαλλία το χάλκινο
Στον τελικό και στους αγώνες κατάταξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΘΕΣΕΙΣ 15-16 (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Λετονία-Τσεχία 77-80
ΘΕΣΕΙΣ 13-14 (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Σλοβενία-Ιταλία 52-69
ΘΕΣΕΙΣ 11-12 (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Μαυροβούνιο-Σουηδία 65-61
ΘΕΣΕΙΣ 9-10 (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Τουρκία-Ουκρανία 85-82
ΘΕΣΕΙΣ 7-8 (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Γερμανία-Ισλανδία 79-73
ΘΕΣΕΙΣ 5-6 (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Λιθουανία-Σερβία 86-102
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (23/7, Ηράκλειο)
=========================
Ισπανία-Γαλλία 58-72
ΤΕΛΙΚΟΣ (23/7, Ηράκλειο)
=========================
ΕΛΛΑΔΑ-Ισραήλ 65-56
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
=================
1. ΕΛΛΑΔΑ -ΧΡΥΣΟ
2. Ισραήλ -ΑΣΗΜΕΝΙΟ
3. Γαλλία -ΧΑΛΚΙΝΟ
4. Ισπανία
5. Σερβία
6. Λιθουανία
7. Γερμανία
8. Ισλανδία
9. Τουρκία
10. Ουκρανία
11. Μαυροβούνιο
12. Σουηδία
13. Ιταλία
------------------
14. Σλοβενία -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
15. Τσεχία -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
16. Λετονία -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δείτε πώς περιέγραψε live τον αγώνα το iefimerida:
Και συρτάκι τώρα στο κέντρο από τους παίκτες μας!
Ενα κουβάρι οι Ελληνες διεθνείς πανηγυρίζουν την κούπα την ευρωπαϊκή!

Συγκίνηση στην απονομή

Μια κίνηση-έκπληξη από τον αρχηγό της Εθνικής Νέων Βασίλη Χαραλαμπόπουλο προκάλεσε απορίες χθες, στην απονομή της ευρωπαϊκής κούπας. 
Ο Χαραλαμπόπουλος πριν σηκώσει την κούπα φώναξε τον τιμ μάνατζερ της ομάδας, Δημήτρη Καρβέλα, για να τη σηκώσουν μαζί. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο αρχηγός της Εθνικής Νέων δεν ξέχασε τον Δημήτρη Καρβέλα, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έτσι, σήκωσε μαζί του το τρόπαιο που κατέκτησε η ελληνική ομάδα, σε μια πολύ συγκινητική στιγμή. 
Για το συγκεκριμένο γεγονός, ο ίδιος ο Δημήτρης Καρβέλας δήλωσε: «Ήταν το καλύτερο συναίσθημα. Δείχνει αν είμαστε ομάδα, αν είμαστε οικογένεια. Δεν το περίμενα. Ήταν η έκπληξη που μου ετοίμαζαν. Έτσι πρέπει να είμαστε, σκληροί. Ο πατέρας στην οικογένεια έτσι είναι».
«Θέλω να το αφιερώσω στον κ. Καρβέλα. Είναι ο άνθρωπός μας, ο ψυχολόγος μας στα δύσκολα. Μας εμπνέει όλους», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Φλιώνης.
Eurobasket U-20: Συγκίνηση στην απονομή -Η σπουδαία κίνηση του Χαραλαμπόπουλου


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: