Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Είναι στημένο, οέο είναι στημένο


Αποτέλεσμα εικόνας για «Ρουβίκωνα»

Γίναμε λοιπόν μάρτυρες ενός ακόμη show από τον «Ρουβίκωνα».

Η αγαπημένη αναρχική (;) ομάδα των συριζαίων εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής, πέταξε φέιγ βολάν για την Ηριάννα και τον Περικλή (αρκετές μέρες μετά τη δίκη τους αλλά τι σημασία έχει;) και μετά αφέθηκε ελεύθερη σύσσωμη μετά από παρέμβαση των κ.κ. Βούτση και Τόσκα. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Καθημερινή, τα περιπολικά που είχαν ήδη ξεκινήσει με τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα και προορισμό τη ΓΑΔΑ, κλήθηκαν  να επιστρέψουν τους «πολιτικούς κρατούμενούς» τους εκεί που τους βρήκαν
Το κερασάκι στην τούρτα υπήρξε η...
δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η ενέργεια αυτή του Ρουβίκωνα ήταν «ακτιβιστική».

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Καταρχήν ο Ρουβίκωνας δεν είναι βίαιος. Μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί σε υλικές ζημιές, σε ιαχές, άντε και στη ρίψη δυο-τριών αυγών. Θετικό αυτό. Αλλά και λογικό. Οι «δράσεις» του Ρουβίκωνα είναι πάντα συμβολικές. Όχι για τους ίδιους αλλά για την κυβέρνησή  μας. Το γεγονός πως η αναρχική (;) αυτή ομάδα δρα πάντα ανενόχλητη και  πως κανένα μέλος της δεν έχει ποτέ συλληφθεί παρότι η αστυνομία τους γνωρίζει (οι εισβολείς της Βουλής ταυτοποιήθηκαν πριν αφεθούν ελεύθεροι) συμβολίζει το ότι «επιτέλους»  έχουμε μια κυβέρνηση «δημοκρατική» και «αριστερή». Δεν είναι φασίστες όπως οι προηγούμενοι. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφήνει τον λαό να μπαίνει στον ναό της Δημοκρατίας όποτε γουστάρει (εντάξει, αυτό ισχύει για τους αναρχικούς (;) του Ρουβίκωνα, αν  το επιχειρήσει π.χ. κάνας συνταξιούχος θα τον κάνουνε μπαούλο στο ξύλο). Επίσης, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφήνει τα «παιδιά που τους πυροβόλησαν τα όνειρα» ελεύθερα. Γιατί είπαμε: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι Αριστερή και Αναρχικιά. Όπως αρέσει σε κάτι  αριστερούληδες και κάτι γκομενίτσες που ανακάλυψαν εσχάτως πως τα Εξάρχεια είναι trendy. Μη γελάτε, ψηφαλάκια είναι κι αυτά. Αλλιώς θα έρθει η ΔεξΧιά.
Με τη σειρά του, ο Ρουβίκωνας είναι η μοναδική αναρχική (;) ομάδα στην παγκόσμια ιστορία που επιτίθεται στους πάντες εκτός από την κυβέρνηση.  Έχει κάνει ντου σε τράπεζες, σε δημαρχεία, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός (ρίχνοντας υβριστικά φυλλάδια εναντίον του νοσηλευόμενου Παπαδήμου). Το απόλυτο highlight του αΧτιβισμού της πάντως ήταν η εισβολή στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου, τον Νοέμβριο του 2015. Βλέπετε για το συγκεκριμένο κομμάτι του  αντιεξουσιαστικού (;) χώρο που θεωρεί πως εκπροσωπεί ο Ρουβίκωνας η 90χρονη Μάργκαρετ αποτελεί σημαντικότερο εχθρό από τον Τσίπρα που τέσσερις μήνες πριν είχε κάνει την κωλοτούμπα του αιώνα, σέρνοντας τη χώρα στο τρίτο (τότε) μνημόνιο.
Α, ξέχασα. Υπάρχουν και κάποιες επιθέσεις του Ρουβίκωνα οι οποίες απετράπησαν από την αστυνομία. Μία εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, μία εναντίων εκείνων των ΑΝΕΛ και μία εναντίον της,  Βαστίλης της κυβέρνησης, ΕΡΤ. Κοίτα κάτι συμπτώσεις βρε παιδί μου…
Η εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή και –κυρίως- η  ανενόχλητη αποχώρησή του μετά ήταν αναγκαία. Με το τέταρτο μνημόνιο, την συνεχή κακοποίηση των μεταναστών στα διάφορα χοτ σποτ,  την διαβόητη «έξοδο» στις αγορές αλλά και την μη απελευθέρωση της Ηριάννας ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε άμεσα να ανανεώσει το «αριστερό» προφίλ του. Το μήνυμα πέρασε. Η αποστολή επετεύχθη. Ο Ρουβίκωνας παρακολουθεί με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις έτοιμος να «επέμβει» ξανά. Πάντα στο σωστό timing.


Του
 Θανάση Χειμωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια: