Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κάτι βρωμάει στην παραίτηση της εισαγγελέα κας Ράικου


Αποτέλεσμα εικόνας για ραίκουΗ δικαστική λειτουργός, που άνοιξε την πόρτα για φυλάκιση του μόνου πολιτικού Άκη Τσοχατζόπουλου και που χειρίζεται τις πιο βαριές υποθέσεις διαφθοράς επί δύο συνεχόμενες θητείες, παραιτήθηκε ενώ έχει βρει δωροδοκίες και παρανομίες φαρμακευτικών εταιριών και “ίσως πολιτικών”, όπως λέει, στην υπόθεση NOVARTIS! 
Ο ένοχος της παραίτησης προδίνεται...
από μόνος του.

Η εισαγγελέας κατηγορεί εμφανώς την κυβέρνηση στην επιστολή παραίτησής της, ότι δεν την προστατεύει, όπως η ίδια δικαιούται, τη στιγμή, που «έχει στοχοποιηθεί εμφανώς από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς, που επιζητούν μανιωδώς την παρεμπόδιση και ακύρωση της παραπάνω έρευνας». 
Στην εγκληματολογία υπάρχει ένας νόμος, όχι αλάθητος, αλλά σπάνια πέφτει έξω
Αν θέλεις να βρεις το δολοφόνο ψάξε να βρεις ποιος ωφελείται από το θάνατο του θύματος. 
Η Διευθύνουσα των Εισαγγελέων Διαφθοράς κα Ράικου, σύμφωνα με δική της επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, βρίσκεται στο σημείο να έχει βρει «σημαντικότατα στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα τη μεγάλη διαφθορά, αλλά και το μηχανισμό με τον οποίο δωροδοκούνταν πολλοί κρατικοί λειτουργοί με λογαριασμούς μέσω Ελβετίας και αλλού» από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία, με «πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε πολιτικούς».
Η ίδια χαρακτηρίζει την υπόθεση «μεγάλο σκάνδαλο» με διαχρονική είσπραξη εκατομμυρίων ευρώ και την έρευνα «σε κρίσιμο σημείο αποκάλυψης των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και εταιριών», οι οποίοι προφανώς «έμαθαν από διαρροή» πτυχών της έρευνας ότι κινδυνεύουν «να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και κάποιοι να πάνε φυλακή».
Τι υποχρέωσε την κα Ράικου να παραιτηθεί από τη θέση της; 
Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που στήθηκε πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ με εκδότη τον εργολάβο κ Καλογρίτσα, ο οποίος και παραιτήθηκε πρόσφατα από το εγχείρημα (βρίζοντας στελέχη της κυβέρνησης, λένε οι πληροφορίες).
Η εφημερίδα, που είναι διάδρομος δημοσίευσης ειδήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, κατηγόρησε εμμέσως πλήν σαφώς την εισαγγελέα στο βασικό της θέμα, ότι έχει ολιγωρήσει σε άλλη, άσχετη με την υπόθεση της NOVARTISυπόθεση, που αφορά τους κ.κ. Λιακουνάκο και Παπαντωνίου!
Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αντί να ασκήσει απλώς τα καθήκοντά του, όπως οφείλει, έκανε δήλωση, με την οποία επιχειρεί να απαξιώσει τις καταγγελίες της κας Ράικου για τη NOVARTIS!
Ο κ. Κοντονής, πριν καν ερευνήσει την υπόθεση, αποφαίνεται ότι η υποβολή παραίτησης είναι «διανθισμένη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα»! Και υποστηρίζει ότι είχε «τονίσει» στην εισαγγελέα «την απόλυτη στήριξή του στη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου NOVARTIS».
Την ημέρα της παραίτησης Ράικου, που αποτελεί μείζον δημοσιογραφικό θέμα, εντελώς συμπτωματικά τα Μέσα του συγκροτήματος Μπόμπολα, που στηρίζουν εδώ και 15 μήνες την κυβέρνηση, αποσιωπούν ή έχουν εντελώς υποβαθμισμένο το θέμα, ενώ οι εφημερίδες και τα sitesπου στηρίζουν την κυβέρνηση ακολουθούν την ίδια γραμμή ή είναι απαξιωτικά, σαν ενορχηστρωμένα! Το αναδεικνύουν «δυνατά» τα Μέσα που είτε στηρίζουν την αντιπολίτευση είτε είναι πιο ουδέτερα.
Το τραγελαφικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι μόλις έσκασε η υπόθεση NOVARTIS, πηγές της κυβέρνησης και Μέσα που είναι διάδρομοι προώθησης των θέσεων της κυβέρνησης, θριαμβολογούσαν και έδειχναν ως συνενόχους και εμπλεκόμενους από τον πρώην πρωθυπουργό Α Σαμαρά μέχρι όλα τα υπουργικά συμβούλια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σκάνδαλο, όπως καταγγέλλει και η ίδια η κα Ράικου είναι διαχρονικό. Και ότι είναι τεράστιο.
Αλλά, εδώ ορθώνεται το ερώτημα
Τι συνέβη και οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την ανακάλυψη της υπόθεσης μετατράπηκαν σε επιθέσεις κατά της κας Ράικου, που υποστηρίζει ότι έχει ακουμπήσει «διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς και μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου»;
Πώς η κυβέρνηση από διαπρύσιος διώκτης της διαφθοράς μετατράπηκε σε αντίπαλο ενός διώκτη της διαφθοράς; 
Τι ανακάλυψε η κα Ράικου, που απειλεί την κυβέρνηση ή μεγάλα συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεται η κυβέρνηση ή δεν θέλει να τα ενοχλήσει;
Πώς ένας υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει αυθημερόν απαξιωτικά για πολύ σοβαρά στοιχεία που ανακοινώνει η αρμόδια ερευνήτρια εισαγγελέας, χωρίς να έχει ο ίδιος ερευνήσει την ακρίβεια των καταγγελλόμενων;
Τελικά, γιατί η κυβέρνηση θέλει να απαξιώσει τη φερεγγυότητα της κας Ράικου για να δώσει την υπόθεση σε άλλα χέρια;

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: