Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι πάλι!


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ανδρεαςΟ ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα. Είναι νοοτροπία, επάγγελμα, τρόπος ζωής. Δεν είναι Αριστεροί, δεν είναι Δεξιοί. Είναι οι άνθρωποι της κάθε εποχής. 

Γεννημένοι νικητές, παιδιά της αυταπάτης, παράφορα ερωτευμένοι με την εξουσία. 
Είναι ΠΑΣΟΚ, μεταμορφωμένοι άλλοτε σε «Δεξιούς» και άλλοτε σε «Αριστερούς». 
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, του Άκη και του Κουτσόγιωργα που μεταλλάσσεται διαρκώς και επιβιώνει. Θα γλιτώσουμε ποτέ;Αυτό το ΠΑΣΟΚ μισεί θανάσιμα τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Μητσοτάκη. Μισεί κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης αυτής της χώρας. Μισεί την ίδια την χώρα. Δεν θέλουν να αλλάξουν το παραμικρό.  
Αντιστέκονται στην αξιολόγηση, στην αριστεία, στην τεχνολογία, σε κάθε πρόοδο. Αντιστέκονται σε οτιδήποτε θεωρούν ότι μπορεί να απειλήσει τον τρόπο ζωής τους.
Αρέσκονται να παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως εκπροσώπους μιας «προοδευτικής Ελλάδας», όταν στην πραγματικότητα εκπροσωπούν ό,τι  πιο ακραίο και οπισθοδρομικό έχει υπάρξει σε αυτή την χώρα. Είναι η αιτία που η χώρα αυτή δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που της πρόσφερε η Ευρώπη. Άνοιξαν τον κύκλο της αυταπάτης το 1981 και τώρα ετοιμάζονται να τον κλείσουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Και ταυτόχρονα κλείνει κι ένας ακόμη μεγαλύτερος κύκλος, εκείνος του μεγάλου διχασμού.
Οι λογαριασμοί του παρελθόντος έχουν βαρύ τόκο. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα κλείσουμε οριστικά τα τεφτέρια με το παρελθόν ή αν επιλέξουμε και πάλι να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας, αποφεύγοντας έτσι να συζητήσουμε τα λάθη μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας δίνεται η δυνατότητα να πληρώσουμε τον λογαριασμό και να τελειώσουμε. Να προχωρήσουμε μπροστά, όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι λαοί. Δεν ξέρουμε, όμως, αν τελικά θα δοθεί άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Οι λαοί, πάντως, που δεν μπορούν να προχωρήσουν, χάνονται…
Το βάρος της ευθύνης θα πέσει αναγκαστικά  σε εκείνους που θα αναλάβουν την επόμενη ημέρα. 
Μία χώρα με Δικαιοσύνη, με θεσμούς που θα λειτουργούν, με ίσες ευκαιρίες για όλους, με Παιδεία, με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών θα στείλει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας. 
Θα μπορέσουν να νικήσουν τον λαϊκισμό ή ο λαϊκισμός θα καταπιεί την χώρα; 
Αυτό είναι το στοίχημα της νέας εποχής. Κι όχι αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην εξουσία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως σύστημα εξουσίας έχει τελειώσει. \
Το θέμα είναι να σβήσει κι ως νοοτροπία. Να πάψει να μας απασχολεί το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: