Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Το μητρικό ένστικτο αρκούδας που βουτάει στα νερά καταρράκτη για να σώσει τα μικρά της [Βίντεο]

post-feature-image

Το μητρικό ένστικτο είναι μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις που υπάρχουν στα ζώα, με τις αρκούδες να μην μπορούν να λείπουν από αυτόν τον κανόνα.

Μια μεγάλη παρέα αρκούδες έχουν συγκεντρωθεί κοντά στους καταρράκτες του εθνικού πάρκου Κατμάι στην Αλάσκα. 
Σε βίντεο που κατεγράφη από κάμερα που βρισκόταν στο σημείο φαίνεται η μαμά αρκούδα να σπεύδει να σώσει τα μικρά της, τρία μάλιστα στον αριθμό, όταν αντιλαμβάνεται ότι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά...

Τελικά τα καταφέρνει και βγάζει τα τρία μικρά στην στεριά. 

Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις αρκούδες, καθώς προσφέρεται για ψάρεμα σολομού, αν και όχι πάντα με επιτυχία, όπως αποδεικνύεται και στο βίντεο. 
Οι καφέ αρκούδες της Αλάσκας είναι συνηθισμένες στο νερό καθώς περνάνε ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού και του φθινοπώρου προσπαθώντας να πιάσουν σολομούς.
Ωστόσο, το περπάτημα πάνω σε ολισθηρά βράχια και το κολύμπι σε ορμητικά νερά χρειάζονται χρόνο και εξάσκηση, λέει ο Troy Hamon, επικεφαλής της Διαχείρισης Πόρων και Επιστήμης του εθνικού πάρκου Κατμάι, ο οποίος εκτιμά ότι τα μικρά στο βίντεο δεν είναι μεγαλύτερα από δύο ετών. 

Όπως σημειώνει, οι αρκούδες δεν γεννιούνται γνωρίζοντας πώς να κολυμπήσουν. 
Από την πλευρά του ο βιολόγος άγριας ζωής Wayne Kasworm αναφέρει ότι ποτέ δεν έχει καταγραφεί πνιγμός αρκούδας γκρίζλι, ωστόσο, όπως σημειώνει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί κιόλας

οpinionpost.gr
http://www.newsgf.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: