Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ερχεται μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη την Τετάρτη στη Βουλή

Φωτογραφία: Eurokinissi «Αν ο Τσίπρας προκληθεί, θα απαντήσει»
Το μήνυμα συνεργατών του πρωθυπουργού
Ετοιμος να σηκώσει το γάντι στα πυρά που δέχεται από την Αντιπολίτευση για άδειες και Αttica Bank
Πιθανό να απαντήσει την Τετάρτη στην προ ημερησίας για την Παιδεία...

«Αν ο Τσίπρας προκληθεί, θα απαντήσει». Με βάση το μήνυμα που στέλνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως όλα δείχνουν η συζήτηση την Τετάρτη στη Βουλή δύσκολα θα περιοριστεί στην Παιδεία.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως μεταφέρει το Εθνος, διαμηνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να σηκώσει το γάντι και να συγκρουστεί με τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν προκληθεί, θα απαντήσει». 
Ετσι δεν αποκλείεται η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη για την Παιδεία να μετατραπεί σε μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκληθεί την Τετάρτη στη Βουλή για άλλα ζητήματα, τις άδειες, την Τράπεζα Αττικής κ.ά., τότε θα απαντήσει στις «πολιτικές σκοπιμότητες των τελευταίων ημερών», όπως τις χαρακτηρίζουν. 
Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες δέχεται σφοδρότατη επίθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών και το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κρατήσει ψηλά τα θέματα αυτά και κυρίως θα συνεχίσει να συντηρεί το θέμα των πρόωρων εκλογών και έτσι τώρα στην κυβέρνηση σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους. 
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα και ενώ ήρθαν στο φως οι νέες αποκαλύψεις πυροδοτώντας την επίθεση της αντιπολίτευσης, βρισκόταν εκτός Ελλάδος, Μπρατισλάβα για τη Σύνοδο Κορυφής, στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη Βιέννη για τη μίνι Σύνοδο για το προσφυγικό. 

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: