Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Με 45 εκατ. ευρώ στους Ιταλούς – Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013: Προκλητικά χαμηλή τιμή τα 300 εκατ. ευρώ!

Δεν θα έχουν σύντομα ελληνική σημαία τα… τρένα μας! 

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, την οποία και έκανε δεκτή καθώς τα 45 εκατ. ευρώ που προβλέπει σύμφωνα με...
πληροφορίες, κρίθηκαν πως είναι σημαντικά πάνω από τις αποτιμήσεις που είχαν υποβάλει ανεξάρτητοι αξιολογητές.
Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός από το εμπορευματικό έργο είναι η μόνη που εκτελεί επιβατηγό σιδηροδρομικό έργο στην Ελλάδα και μάλιστα επιδοτείται με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για τις δημόσιες υπηρεσίες που έχει αναλάβει (άγονες γραμμές).
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου αλλά και στα πλαίσια της προ ετών συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράτυπων κρατικών επιδοτήσεων που η Ε.Ε. έκρινε ότι έχουν χορηγηθεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δεσμευτεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνοδευτεί με τη διαγραφή της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ που συνδέονται με αυτές τις παράτυπες επιδοτήσεις και βαρύνουν τον ισολογισμό της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με 300 εκατ. ευρώ την "ξεπουλούσε" ο Σαμαράς, με 45 εκατ. την χάρισε ο Αλέξης
To τραγικό είναι ότι ο λαός αυτός που εθίστηκε χρόνια τώρα με τους διεφθαρμένους των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα εθίζεται με τους απίστευτους ψεύτες και υποκριτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ