Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Μητσοτάκης: Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί προς τα πίσω και θα ηττηθεί

«Η μεγάλη πρόκληση, τόσο για την Ελλάδα όσο και όλη την Ευρώπη είναι να επικρατήσει στη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό και τον εθνικισμό. Η χώρα μας θα δείξει και πάλι το δρόμο. Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί προς τα πίσω και θα ηττηθεί από τις δυνάμεις της κοινής λογικής».

Αυτά επισήμανε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης...
στην εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. το Σάββατο το μεσημέρι, στην οποία το παρόν έδωσαν και ξένοι πολιτικοί παράγοντες.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, καθώς η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια πολλές ατέλειες και πολλές αρρυθμίες στη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών. Αποδείχθηκε ότι από την εποχή της συνθήκης του Μάαστριχ υπήρχαν πολλά αρνητικά, δεν είχαν μπει οι σωστές βάσεις, κάτι που τώρα αποτέλεσε τροχοπέδη, καθώς βγήκαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια.
«Η Ευρώπη στη διαχείριση της κρίσης δεν έχει δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά, ενώ πολλές φορές οι επιλογές καθορίστηκαν όχι από Ευρωπαϊκές πολιτικές αλλά από Εθνικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε:
«Η μεγάλη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός. Με αυτές παλεύουμε οι δυνάμεις της κοινής λογικής. Η χώρα μας θα δείξει ότι δεν θα νικήσει ο λαϊκισμός. Η μεγάλη ελληνική και ευρωπαϊκή μάχη είναι ενάντια στο λαϊκισμό με όπλο τις δυνάμεις της κοινής λογικής.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι – με όλα τα τρωτά της – η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και είναι το καλύτερο μέρος να ζει κανείς. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η Ν.Δ. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα που μπορεί να πάει κόντρα και να νικήσει το λαϊκισμό. Για τη δημιουργία μιας χώρας που θα είναι συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι επαίτης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο πάνελ της εκδήλωσης της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. Με θέμα «Ευρωπαϊκές Προκλήσεις το 2016» συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ευρωβουλευτής και Γ.Γ. του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεθ Ιστούριθ, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και πρόεδρος λαϊκού κόμματος Μεγκλένα Κούνεβα, ο ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο κ.α.
http://www.lykavitos.gr/archives/405495

Δεν υπάρχουν σχόλια: